De Rijnsburgers aan de finish in Den Haag. | Foto: pr
De Rijnsburgers aan de finish in Den Haag. | Foto: pr Foto: pr

's Nachts veertig kilometer lopen voor vluchtelingen

Donker n De vier Rijnsburgers Jaap Varkevisser, Thomar Ravensbergen, Niels van Delft en Geerlof de Mooij hebben onlangs 1.500 euro opgehaald tijdens de Nacht van de Vluchteling, een sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag.

Ongetraind, en in een enkel geval volledig onvoorbereid, deden de vier vrienden mee aan de jaarlijkse Nacht van de Vluchteling. Samen met duizenden anderen liepen zij veertig kilometer, dwars door de stad, maar ook over eindeloze polderweggetjes – en dat midden in de nacht. Het doel: geld ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen. Het evenement begon rond middernacht, met een toespraak van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Na een half uur schuifelen door het centrum van de stad, brak de grote stoet op in kleinere delen en begon het echte wandelen. Langs de route stonden tientallen groepjes mensen die waren opgebleven om de wandelaars aan te moedigen. Toch was de pijn in de voeten, heupen en knieholtes er niet minder om. Maar dat mocht de sfeer niet drukken. Na negen lange uren finishten de Rijnsburgers, met een eindsprint.

Niet alleen tussen Rotterdam en Den Haag werd er gewandeld, dit gebeurde ook tussen Nijmegen en Arnhem en vanuit Amsterdam en Utrecht. Een recordaantal van 5.200 wandelaars deden mee aan het evenement, dat dit jaar voor de negende keer werd gehouden.

De voorlopige eindstand van de Nacht van de Vluchteling is 1,6 miljoen euro. En de teller loopt nog steeds op: via internet kan er nog gedoneerd worden. De opbrengst is bestemd voor hulpprojecten in Myanmar, Democratische Republiek Congo, Syrië, Irak en Kameroen. Met het geld kan Stichting Vluchteling bijna 24 duizend gezinnen hulp geven.

Doneren kan via

www.nachtvandevluchteling.nl,

teamnaam De 4 Musketiers.