Afbeelding
Foto: pr

Appel - Blauwe Bessen Cake

Ine n Paauw-van der Plas was een van de deelnemers van Heel Holland Bakt 2017. In deze rubriek deelt ze een van haar recepten.

Tijdens Open Tuinen Rijnsburg hebben wij onze Engelse bloemen tuin open gesteld. Wat een belangstelling, en wat een lieve complimenten. Voor de gelegenheid heb ik een taart met koffie hoekje neergezet, waar ik onder andere deze cake serveerde. Veel mensen vroegen om het recept… dus bij deze.

Ingrediënten: 300 gr slagroom, 175 gr roomboter, 3 eieren, 220 gr fijne suiker, 1 tl vanille extract, 300 gr patent bloem, 1 tl bakpoeder, 2 granny smiths geschild en in schijfjes, 250 gr (bevroren) blauwe bessen, ½ el 5-spice specerij, poedersuiker.

Springvorm 22cm, ingevet. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng de slagroom met de boter aan de kook, zet het vuur uit en laat even afkoelen. Klop ondertussen de eieren met de suiker en vanille extract tot een dik bleek mengsel met een mixer. Klop de warme room op een langzame stand door de eieren. Spatel de gezeefde bloem en bakpoeder door het mengsel. Laat het mengsel even staan. Schil en snijd de appel, bestuif deze met de 5-spice specerij. (Het recept van het mengsel vind je op mijn website ww.inepaauw.nl/recepten) Schud de blauwe bessen om met 1 el bloem, zo voorkom je dat deze naar de bodem van je cake zakken.

Roer de bessen door het beslag en giet deze in de bakvorm en schik de appel schijfjes op het beslag, duw ze iets naar beneden. Bak de cake 50 minuten in de oven. Prik om de gaarheid te bepalen, bak eventueel een paar minuten langer. Na afkoelen bestrooi je de cake met poedersuiker.

Sinaasappel Mascarpone Crème

Ingrediënten: 125 gr mascarpone, 150 gr Griekse yoghurt, 75 gr poedersuiker, rasp van 1 sinaasappel.

Klop de ingrediënten tot een gladde crème, bewaar deze tot gebruik in de koelkast. Lepel de crème op een puntje van deze heerlijke cake. Laat je me weten of de cake gelukt is?

INE bakt taart op bestelling en verzorgt een HighTea, Diner en Workshop.

Voor informatie kijk op www.inepaauw.nl

Instagram: inepaauw Facebook: INE Baking and Dining Together

Afbeelding