Afbeelding
Foto: provincie

Bebouwing locatie Valkenburg stap dichterbij

Wonen n De eerste woningen op voormalig vliegkamp Valkenburg zijn weer een stap dichterbij. De gemeenteraad stemde vorige week donderdag unaniem in met de 'Stedenbouwkundige uitgangspunten startlocatie Valkenburg'.

Ondanks het unanieme besluit was niet iedereen onverdeeld enthousiast. Hart Voor Katwijk is 'gematigd positief'. 'Het is een steenklomp. Het is niet alleen voor Katwijkers. Wij vinden het niet groen. Je ontkomt niet aan verdichting', somt Anita van Ginkel op.

De SGP denkt er anders over. 'Wij hopen dat de nieuwe wijk gaat bieden wat wij allemaal denken', zegt Dirk Remmelzwaal. Dat is een wijk met veel groen, maximaal 5.000, waarvan de eerste fase bestaat uit 1.000 tot 1.500 woningen, waar auto's te gast zijn en waar er goede recreatieve mogelijkheden zijn.

'En we zijn er zelf bij of er wel voldoende groen komt', is de mening van Ton de Vries van de ChristenUnie. 'Maar we zijn tegen hoge bebouwing langs de N206', stelt Adger van Helden (CDA). 'We zullen wel wat flats krijgen en die zijn misschien te zien vanaf de N206', denkt Ralf Boland (D66).

Of dat zo is, zal over een jaar of vijf blijken als de eerste 1.500 woningen zijn gebouwd. Over vijftien tot twintig jaar moet de nieuwe wijk klaar zijn.