Jeugddienst

Trust me. Op zondag 24 juni is de laatste jeugddienst voor de vakantie! Dominee van der Linden zal deze dienst in gesprek gaan over het thema "Trust Me". Hoe kun je en mag je op God vertrouwen? Speciaal voor deze laatste jeugddienst van het seizoen is de band TOV uit Katwijk uitgenodigd. De dienst wordt gehouden in de Hervormde kerk aan het Castellumplein te Valkenburg, aanvang 18.30 uur.


Op zoek naar coördinator

Alzheimer. Deze collecte wordt gehouden in de week van 5 tot 10 november. In Valkenburg is er een mooie groep trouwe collectanten. Jarenlang heeft mevrouw van Dijk voor de coördinatie van deze collecte gezorgd en o.a. de bussen verdeeld. Zij gaat nu stoppen met deze werkzaamheden. Maar zonder coördinator is de collecte niet mogelijk. De collectantenlijst en looproutes liggen klaar. Het is echter belangrijk om dit werk voort te zetten. Eén op de 5 mensen krijgt namelijk de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Voor vrouwen is dat zelfs 1 op de 3. Alzheimer Nederland biedt hulp en informatie en komt op voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten. Daarnaast investeren ze in onderzoek voor betere zorg en vooral ook om dementie te kunnen behandelen of voorkomen. Want wij willen een toekomst zonder dementie. U ook? Help dan mee als coördinator van Alzheimer Nederland. Helpt u mee om dit jaar minstens zoveel op te halen als in 2017, voor een toekomst zonder dementie? Aanmelden en informatie verkrijgen kan bij Martine Riske-Guijt: 06-57590349 of mail: m.riske@alzheimer-nederland.nl.


Zomerbieb

Onder de titel Zomerbieb biedt Bibliotheek Katwijk vanaf 16 juli, gedurende de zes weken van de zomervakantie, een afwisselend activiteitenprogramma aan voor een breed publiek. Inwoners en bezoekers worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan allerlei leuke en verrassende activiteiten. In de Zomerbieb komen leesplezier, met nieuwe dingen kennismaken, meedoen en op een ontspannende manier met elkaar iets leren óf maken, samen. Met het programma van de Zomerbieb hoeft niemand zich deze zomer te vervelen. Een paar voorbeelden: workshops handlettering, robotjes bouwen en programmeren met LEGO, kindertheatervoorstellingen gebaseerd op een prentenboek, een zangworkshop voor volwassenen, voorleesmomenten voor kleintjes, creatieve workshops zoals sieraden maken, en nog veel meer.

In alle vestigingen ligt de Zomerbiebfolder klaar. Ook is het volledige Zomerbiebprogramma te vinden op de website van Bibliotheek Katwijk: http://www.bibliotheekkatwijk.nl/zomerbieb.html.