Ledenvergadering Biljartvereniging 'De Bogaert'

Biljarten n Voorzitter Aad vom Hofe opende met een hartelijk welkom aan alle leden deze half jaarlijkse ledenvergadering van Biljartvereniging 'De Bogaert'.

Hij beklemtoonde dat het accent van deze vergadering ligt op de bestuursverkiezing, terwijl dat in januari lag op het financiële gedeelte van de vereniging.

Vom Hofe memoreerde dat diverse leden afgelopen maand ook deelgenomen hebben aan het Agnes toernooi in Voorhout. Het totaal aantal deelnemers bedroeg 64. Een bijzondere prestatie is geleverd door twee leden van de vereniging. Namelijk Piet Heemskerk is kampioen geworden en Jan Rotmensen eindigde als nummer vier.

Statutair aftredende bestuursleden waren dit keer Aad vom Hofe en Daan Noort. Beide stelden zich herkiesbaar en werden bij acclamatie herkozen.

Tijdens de CRBB competitie 2017-2018 is in poule A team 1 op de 5e plaats geëindigd en in poule B team 2, ook op de 5e plaats. In poule D team 3 op een mooie 2e plaats, en team 4 op de 9e plaats. Een redelijk tot goed resultaat gezien dat er per poule 14 teams deelnamen. Bij de Persoonlijke kampioenschappen, heeft Ton Rodolf deelgenomen aan de finale 3e klasse 3 banden in en is op de laatste plaats geëindigd. Koos Paauw heeft deelgenomen aan de finale wedstrijden 2e klasse 3 banden en is geëindigd op een mooie 3e plaats. Daan de Best is nummer 4 geworden bij de 1e klasse 3 banden in CRBB verband en Piet van Duivenvoorde is eerste en winnaar geworden in deze klasse. Hij heeft meegedaan met het kampioenschap van het Gewest Zuid Holland in "de Kuip" in Noordwijk. Piet eindigde hier op de zesde plaats. Al met al heeft "de Bogaert" toch weer laten zien dat zij aanwezig zijn geweest in de regio.

De onderlinge competitie libre 2017-2018 had weer, zoals te verwachten, een spannend verloop. Winnaar en kampioen van de vereniging in deze periode is geworden Piet Heemskerk met totaal 324 Punten. Op plaats twee eindigde Johan Leenheer met slechts 2 punten verschil. De daarbij behorende bekers werden door de voorzitter uitgereikt.

De organisatie van het dit maal 35e Oranje biljart toernooi is weer in handen van "de Bogaert". Een speciale commissie onder leiding van Jan Mooten heeft reeds alle voorbereidingen getroffen. Het aantal deelnemers deze keer is totaal 30. Er wordt libre in 3 klasse ( C1,2 &3 ) gespeeld en ook 3 banden. De wedstrijden worden 's middags, op dinsdag, donderdag en vrijdag, beginnende 10 juli gespeeld; alsook 's avonds op maandag, dinsdag en woensdag, beginnende 16 juli. De halve finales vinden 's avonds plaats in de Feestweek op maandag en dinsdag en de finales op woensdag 8 augustus 2018. De vergadering werd afgesloten op de gebruikelijke manier met hapjes en drankjes.


Loterij Buurtvereniging Bestevaer

Braderie n Tijdens de Paardenmarkt was op de braderie Buurtvereniging Bestevaer vertegenwoordigd. Hieronder de uitslag van de trekking van de loterij.

Prijzen zijn af te halen bij Rino Brussee, Lupine 85; T 071-4022141.

Lotnummer 104 windlicht, 111 windlicht, 119 dienblad met kaarsen, 127 vrachtauto, 134 dienblad, 204 douche set, 214 multi bakplaat, 221 fotolijstje, 244 blender, 245 barbecue marshmellows, 303 waxinelicht houder, 305 gereedschapskist, 330 Disney klok, 403 krukje, 431 bad set, 440 bad set, 455 beeldje, 460 wandrek, 464 beeldje, 468 windlicht, 501 nivea set, 507 windlicht, 517 theeblad en kaarsen, 521 windlicht, 528 twee art deco flessen.

De hoofdprijs (dinerbon) is gevallen op lotnummer 467.


Schoonmaakhelden leren over zwerfafval

Leren n Vorige week bracht wethouder Jacco Knape een bezoek aan de Julianaschool in Rijnsburg om mee te kijken bij 'Schoonmaakhelden', een lesprogramma van Recycle Valley over zwerfafval.

Naast de gevolgen van zwerfafval leren kinderen ook over manieren om afval te hergebruiken en gaan ze zelf op pad om rondzwervend vuil in de buurt op te ruimen.

Op afvaljacht

Gemeente Katwijk ondersteunt een aantal acties en organisaties die meehelpen om de omgeving schoner te maken. Één van die acties is het inzetten van de juffen en meesters van Recycle Valley.

Recycle Valley heeft het lesprogramma Schoonmaakhelden ontwikkeld met als doel zoveel mogelijk kennis over gevolgen van zwerfafval en manieren om met afval om te gaan met kinderen te delen. De kinderen gaan daarnaast ook in kleine groepjes een aantal keren zelf de buurt in om zwerfafval op te ruimen. Deze keer dan wel net even anders, want wethouder Jacco Knape liep mee om samen met de kinderen de omgeving van de school op te ruimen. Er werd van alles gevonden, zoals flesjes, blikjes, sigarettenpeuken en kleine stukjes plastic. "Het is belangrijk dat we kinderen nu al leren dat het heel normaal is om afval gewoon in de afvalbak te gooien, zélfs als het niet van jou is. Jong geleerd, is namelijk oud gedaan", zegt Knape. "Hopelijk wordt het goede voorbeeld wat deze kinderen geven ook opgepakt door anderen die in de buurt wonen, want als iedereen regelmatig één stuk afval opraapt, hoeft er nergens meer zwerfafval te liggen."

Bewuster worden

De juffen en meesters van Recycle Valley komen een aantal weken achter elkaar langs om een groepje leerlingen mee te nemen op zwerfafvaljacht. Op deze manier worden de kinderen zich steeds bewuster van al het zwerfafval op straat en hoe dit probleem aangepakt kan worden. Ondertussen hebben al ruim 4000 leerlingen uit totaal zes gemeentes aan Schoonmaakhelden meegedaan.

Naast Schoonmaakhelden biedt de gemeente nog meer verschillende lespakketten aan rondom afval en natuurbescherming, zoals bijvoorbeeld het 'Zwerfafval pakket' en 'Noordzee plastic vrij'. Deze en nog andere lespakketten worden vrijdag 22 juni gebundeld gepresenteerd in één gids voor natuureducatie.

Op de foto: Wethouder Jacco Knape (rechts) met leerlingen van de Julianaschool. | Foto: pr.