De meiden van DWS hebben goed gescoord tijdens all round district finale van Zuid-Holland. | Foto: pr.
De meiden van DWS hebben goed gescoord tijdens all round district finale van Zuid-Holland. | Foto: pr. Foto: pr

Turnsters DWS behoren bij top Zuid-Holland

Turnen n Onlangs was de all round district finale van Zuid-Holland en maar liefst zeven turnster van DWS hadden zich hiervoor geplaatst.

De pupillen 1 D1 mochten dit weekend aftrappen op sprong. Zij moesten overslag over de kast en een salto met de plankoline turnen. Dit ging super netjes. Pien behaalde hier een 13,2 en Leanne ondanks een val een 11,85. Het tweede toestel was brug, het favoriete toestel van Pien en dat was te zien. Ze behaalde hier het hoogste cijfer en eerste plaats namelijk een 13,733. Het derde toestel van die ochtend was balk en er werd afgesloten met vloer.

Het tweede dagdeel was het de beurt aan de meiden van jeugd 1 D1. Ook zij begonnen op sprong, zij mochten zelf kiezen welke sprong zij over de Pegasus gingen springen met de plankoline. De meeste sprongen 'halve in, halve uit' of een overslag'. De meiden gingen letterlijk vliegend van start. Hannah behaalde hier haar hoogste cijfer namelijk een 13,250. Na sprong was het tijd voor de brug. Het favoriete toestel van Gwenn en Dewi, zij behaalde hier alle twee een dikke 13 en voor Gwenn leverde het een tweede plek op. De brug was die dag ook het beste toestel van Amelie, zij behaalde een 12,567. Het volgende toestel was de balk en er werd afgesloten op de vloer. Het favoriete toestel van Laura, zij behaalde hier een 12,45.

Toestelfinales

Een dag later werden er in de 4e divisie voor het eerst toestelfinales gehouden voor district Zuid-Holland. Ook hiervoor hadden verschillende turnsters van DWS zich geplaatst voor diverse toestellen. Zo had Dewi zich geplaatst voor maar liefst drie toestellen namelijk sprong, brug en balk. Haar zus Gwenn mocht ook uitkomen op de balk. Pien mocht zich op haar niveau bewijzen op de brug en Laura en Hannah alle twee op de vloer. Ook Nikki mocht aan de bak op sprong op haar niveau.

Dewi haar eerste toestelfinale was sprong. Hier wist ze een derde plaatst binnen te slepen met een score van 12,675. De volgende ronde was de toestelfinale voor brug. Hier werd ze kampioen van Zuid-Holland en werd eerste met een 13,8. Het laatste toestel waar Dewi op mocht uitkomen was balk. Voor dit toestel had ook Gwenn zich geplaatst. Balk blijft altijd een lastig toestel, maar de meiden deden het super goed, bleven met alles staan en verbeterde hun oefeningen ten opzichte van zaterdag. De derde ronde mochten Laura en Hannah knallen op de vloer, ook zij waren super netjes en sprongen hoge sprongen, maar de concurrentie was net wat te sterk. In diezelfde ronde mocht Pien op de brug. Er was sterke concurrentie, daarnaast had de jury ook een andere kijk op dingen dan verwacht. Maar ondanks dat behaalde Pien een zilveren plak, met een gouden randje, met een score van 12,85. Nikki mocht uitkomen op sprong en ging hoog vliegend over de Pegasus en sleepte met een prachtige 'halve in, halve uit' een bronzen plak binnen met een score van 11,125.

Al met al een super weekend voor de selectie meiden van DWS. Super trots, geschiedenis geschreven. Onze turnsters kunnen zich prima meten met de top van Zuid-Holland en dan ook nog eens ere metaal meenemen op de toestelfinales. Kortom, het was een 'gouden weekend' voor DWS.


Veel plezier tijdens Turn & Fun dag

n 19 jongens en meisjes op het podium

Valken n Gymnastiekvereniging De Valken heeft vorige week zaterdag meegedaan aan de Turn en Fun dag in Zoetermeer.

Tijdens deze wedstrijd lieten de meisjes hun oefeningen zien op de evenwichtsbalk, de lange mat en de trampoline en de jongens op de gelijke brug, de lange mat en de trampoline.

Trots

Na het wedstrijdgedeelte was het tijd voor de fun.

Tijdens de fun werden er spelletjes gespeeld, gedanst en natuurlijk ook nog geturnd.

Hierna volgde de prijsuitreiking.

Dit is toch altijd weer spannend. Iedereen doet super goed zijn best om een mooie oefening te laten zien, maar niet iedereen kan op het podium eindigen.

Toch kwamen maar liefst 19 jongens en meisjes van De Valken op het podium te staan.

De leiding is super trots op alle jongens en meisjes die mee hebben gedaan aan de Turn & Fun dag en hopen dat zij volgend jaar weer allemaal meedoen.

Veel plezier en met prijzen naar huis tijdens gezellige turndag. | Foto: pr.