Het was heerlijk fietsweer voor rondje langs Gooimeer. | Foto: pr.
Het was heerlijk fietsweer voor rondje langs Gooimeer. | Foto: pr. Foto: pr

Sport4Hope geeft nieuwe energie voor 2019

n Fietsen voor 'Als kanker je raakt'

Fietsen n Ruim 87 deelnemers hebben zich afgelopen zaterdag tot het uiterste ingespannen om geld in te verzamelen voor de stichting Als kanker je raakt.

Veel Rijnsburgers waren van de partij bij de start in Almere. Onder vrijwel ideale fiets omstandigheden vertrok om 9.00 uur de groep race fietsers vanaf het topsportcentrum Almere voor de Groene Randmerenroute

Op de gewone fiets

Om 10.30 uur ging de tweede groep, gewone fietsers en E-bikes van de Gooimeerroute van start. Het rustige weer en de comfortabele temperatuur hielpen mee om nog meer van het fietsen en het landschap te genieten. Voor de Groene Randmerenroute waren meerdere ondersteuningspunten ingericht waar de deelnemers op adem konden komen en om te eten en te drinken en de rugzakjes en bidons aan te vullen voor het volgende traject.

Voor de Gooimeer fietsers was er na 30 km koffie met gebak geregeld. Deze keer waren ook de fietsers van KT-Vision Charity Cycling van de partij. Los van de individuele sponsorbedragen sponsorde Charrity cycling nog eens euro 750 extra. Verheugend was ook de deelname van het team Gomarus uit Gorkum. 'Wij willen onze leerlingen stimuleren om deel te nemen aan maatschappelijke evenementen, in deelname aan Sport4Hope zien we hiertoe een mooie kans', aldus een van de leraren.

Nazit

Rond 14.00 uur kwamen de eerste deelnemers van de diverse routes binnen en was het door het prachtige weer goed toeven in de nazit bij de finish in Almere. Het werd een mooie en gezellige fietsdag waarbij onderweg veel werd gepraat over wat kanker met mensen doet. Rond 15.30 uur kon de organisatie van Sport4Hope de symbolische cheque overhandigen aan de vertegenwoordiging van de stichting Als kanker je raakt. Met op de cheque genoteerd 11.521 euro, de totale netto opbrengst tot op dat moment. Een geweldig resultaat. Dit bedrag zal geheel ten goede komen aan het goede werk van de stichting Als kanker je raakt. Kijk op www.alskankerjeraakt.nl. De oproep van voorzitter Cees de Mooij om ambassadeur te zijn voor Sport4Hope 2019 werd door de aanwezigen positief ontvangen. Op verzoek werden er enkele tips ter verbetering gegeven, waardoor een mooie opstap voor Sport4Hope 2019 is gecreƫerd.