Het was een mooie middag om lekker buiten te spelen. | Foto: pr.
Het was een mooie middag om lekker buiten te spelen. | Foto: pr. Foto: pr

Veilig buitenspelen tijdens Buitenspeeldag

Spelen n De organisatie van de Buitenspeeldag kijkt terug op een zonnige en geslaagde kindermiddag. Maar liefst 300 kinderen hebben vorige week woensdagmiddag genoten van het veilig spelen op straat.

De Karel Doormanstraat was voor al het verkeer afgesloten en de kinderen vermaakten zich met allerlei leuke spellen.

Voor deze gelegenheid was de straat versierd met vlaggen en de kinderen zagen er mooi uit met hun geschminkte gezichten. Bij aankomst kreeg elk kind een stempelkaart en op eigen initiatief werd een parcours afgelegd. Favoriet waren de grote springkussens, maar ook bij de ballonnenclown was het een drukte van belang. Verder hebben de kinderen magische momenten beleefd tijdens het bezoek van twee Disney figuren van Lollypop Entertainment. Sneeuwwitje en Minniemouse hebben ijsjes uitgedeeld en zijn natuurlijk met heel veel kinderen op de foto geweest.

De Buitenspeeldag is een initiatief van buurtvereniging Bestevaer en een groep vrijwilligers. Kinderen uit groep 7 en 8 van de Oranje Nassauschool waren aanwezig om de spellen te begeleiden. BV Bestevaer wil de saamhorigheid in de wijk in stand te houden en verder vergroten. Dit doen ze o.a. door het organiseren van verschillende evenementen voor jong en oud. Door lid te worden ondersteun je deze actieve vereniging.

.