Afbeelding
Foto:

Tuinliefhebbers doen ideeën op tijdens vierde Open Tuinen Dag

Kleurrijk n Wat is er nu zo leuk om een tuin van een ander te bewonderen?

Deze vraag stelde onze verslaggever aan een van de bezoekers afgelopen zaterdag tijdens de vierde Open Tuinen Dag in Rijnsburg.

'Ik houd zelf van tuinieren maar heb het lef nog niet om mijn tuin voor het publiek open te stellen. Ik ben vooral nieuwsgierig hoe andere tuinliefhebbers dit doen', was het antwoord. Na een bezoek van een viertal tuinen liet de vrouw in kwestie weten het heel bijzonder te vinden wat je zoal tegenkomt in een andere tuin. Vooral de oplossingen als er 'lege plekken' in de tuin komen ga ik zeker zelf toepassen'.

Thema dit jaar was 'Tuinen en Kunst'. Zo kon men ook genieten van schilderijen en sculpturen.

De organisatie van dit groeiende evenement had in een van de tuinen een memorabele plek ingericht voor de vorige week in Engeland overleden Rijnsburgse kunstenaar Joop van Egmond.

Anita Timmer en Esther Hilgerson kijken namens de organisatie blij en tevreden terug op een mooie dag.

'We hebben in de middaguren alle tuinen bezocht. We zagen overal blijde mensen die genoten van de mooie tuinen. Er waren niet alleen veel Rijnsburgers, maar ook veel mensen van buiten af die de tuinen hebben bezocht. Wat ons betreft: 'Op naar de derde zaterdag in juni in 2019. We hopen dan ons eerste lustrum te vieren. We hebben al veel nieuwe plannen in ons hoofd waarvan we er een aantal hopen te realiseren'. | Foto's: CvdS.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding