Muggenallergie

Heeft u weleens van een muggenallergie gehoord? Een muggenallergie is een hele heftige reactie op een muggenbeet. Vaak ontstaat er een hele grote bult die ook nog rood is en heftig jeukt. In sommige gevallen ontstaat er ook een blaasje op de bult.

Door de reactie kun je ook nog eens moe en versuft raken. Veel mensen hebben zo'n heftige reactie op muggenbeten. Bent u zo iemand? Dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen. In de eerste plaats is voorkomen natuurlijk beter dan genezen.

Voorkomen

Dat betekent dat u moet proberen te voorkomen gebeten te worden door muggen. Dit kan bijvoorbeeld door kleding met lange mouwen te dragen of geen korte broek. Daarnaast zijn er middelen die insecten weren. Het beste is om die middelen te gebruiken met het middel DEET als werkzame stof.
Een natuurlijk alternatief voor DEET is eucalyptusolie. En natuurlijk kan citronella-olie vaak ook helpen. Muggen worden trouwens niet aangetrokken door licht, dus een muggenlamp op basis van licht werkt vaak niet.

Behandelen

Als u toch gebeten wordt en zo'n heftige reactie krijgt zou u het volgende kunnen proberen:
Bij een verse beet, natte lappen gedrenkt in een beetje verdunde azijn minimaal een halfuur op de bult te leggen.Koelen en natte lappen zijn sowieso goedAntihistamine creme smeren kan een beetje helpenAntihistamine tabletten kunnen zeker de zwelling doen afnemen.
Let goed op dat uw muggenbult niet gaat ontsteken, in dat geval kunnen antibiotica nodig zijn.

Wilt u meer informatie over insectenbeten of over de middelen voor- of na een beet? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9.