Afbeelding
Foto: PR

Bingo Buurtvereniging Irissenstraat

bingo n De eerstvolgende bingo van de buurtvereniging is op 19 juni. De bingo zal gehouden worden bij Go*Go aan de Hofweide in Rijnsburg. Dit is naast de gymzaal aan de Korte Vaart. Wij hopen er hier in samenwerking met de vrijwilligers van Go*Go weer een gezellige avond van te maken en heten u dan ook van harte welkom. Tevens zal er op deze avond een grote verloting zijn. Ook als u geen lid ben van de buurtvereniging bent u van harte welkom! De aanvang is om 20.00 uur en de zaal gaat voor deze gelegenheid al om 19.30 uur open.


Houtenkist versieren

workshop n In het Dorpshuis Rijnsburg is op 21 juni tussen 14:00 en 17:00 een leuke workshop: Houtenkist versieren. Maak je eigen thee- of sieradenkist! Kosten voor een groot kistje: €10, voor een klein kistje €7,50. Meld je aan om zeker te zijn van een plekje. info@dorpshuisrijnsburg.nl of 06-14019445. Hofweide 1 in Rijnsburg.


Woonspreekuur voor senioren

wonen n Op woensdag 20 juni 2018 is er in het Kwadrant, Schimmelpenninckstaat 10 in Katwijk, weer een spreekuur van 10.00 tot 12.00 uur. Heeft u als oudere, of kinderen van, vragen over wonen, verhuizen of huren? De afgelopen jaren kreeg het ouderenadvies steeds vaker te maken met deze vragen en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarbij blijkt dat ouderen vaak niet ingeschreven staan bij Woningnet. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning is dat nodig. Inschrijven gaat tegenwoordig via de computer en dat is voor een aantal ouderen een drempel. Ook zijn er niet altijd familieleden of bekenden die hen daarbij kunnen helpen. De ouderen adviseurs van Team Sociale Ondersteuning hebben regelmatig duo spreekuren samen met de Seniorenmakelaar van Dunavie. Deze kan vragen van ouderen en van hun kinderen/mantelzorgers over wonen beantwoorden. Belangrijk onderdeel hierbij is het aanbod van huurwoningen voor ouderen en de mogelijkheid om eventueel direct te kunnen inschrijven bij Woningnet. Mensen die zich willen inschrijven moeten wel een email adres (ter beschikking) hebben. Dat mag dus ook het mailadres van een zoon/dochter of mantelzorger zijn. Verder ook legitimatie bewijs, bankrekeningnummer en laatste definitieve aanslag meenemen. Of inkomensgegevens.