Zeventien vrijwilligers mochten een speld in ontvangst nemen. En bloemen voor de jubilarissen. | Foto: PR
Zeventien vrijwilligers mochten een speld in ontvangst nemen. En bloemen voor de jubilarissen. | Foto: PR Foto: PR

Johanniterhulp speld uitgereikt bij DSV|verzorgd leven

uitreiking n Op 5 juni was er op DSV|Duinrand de jaarlijkse Johanniterhulp spelduitreiking. Als een vrijwilliger langer dan één jaar in dienst is heeft deze recht op de Johanniterhulp speld.

De spelden werden, samen met een mooi boeket bloemen, dit jaar uitgereikt door de heer Willem van Lawick van Johanniter Nederland. Ook waren er bloemen voor vrijwilligers die hun 12 ½ jarig jubilea vierden. Deze boeketten werden overhandigd door Marja de Bruin van Zorgthuis Katwijk en Eric Bartels en Jana Haasnoot van DSV|Duinrand.

Vrijwilligers

De volgende vrijwilligers mochten deze middag hun Johanniterhulp speld ontvangen:

Irma van Beelen, Marijke van Duijn, Els van Duijvenbode, Hannie van Duijvenvoorde, Kees van Duijvenvoorde, Corrie Glasbergen, Corrie van der Meij, Lyda Ravensbergen, Margriet Souverijn, Els Westgeest, Corrie van Wolferen, Jan Boxman, Dirk van der Plas, Marijke den Hollander, Joop Stotijn, C.H.van der Ven en Kees Vlieland. 12 ½ jarig jubilea: Annie Barnhoorn, Marian Souverijn, Arie van Beelen, Lijda van Beelen, Gerrit van Duijn, Aria Guijt, Catrien Haasnoot, Lijdie de Jong, Jany Meijvogel, Wil de Mol, Jan de Rooij en Meinie Vooijs. Na het officiële gedeelte, werd de barbecue geopend en was er genoeg tijd om met elkaar te praten en te genieten.


'Brulpijpen' houden Rijnsburger uit z'n slaap

overlast n Een Rijnsburger doet in een brief aan de gemeenteraad z'n beklag over het geluidsniveau van motoren op de weg en vraagt om daarover geluidsvoorschriften op te nemen in het gemeentelijke 'Actieplan Geluid'.

De Rijnsburger zegt dat motoren met brullende uitlaten hem uit z´n slaap houden. Hij heeft daar bij de politie en burgemeester z´n beklag over gedaan, maar die sturen hem van het spreekwoordelijke kastje naar de muur. Door de gemeente werd hij doorverwezen naar de politie. De landelijke politie antwoordde, dat er bij de plaatselijke teams de mogelijkheid van handhaving is, afhankelijk van de prioritering door het driehoeksoverleg officier van justitie, burgemeester en plaatselijke politie. De burgemeester heeft tot nu toe geen gehoor gegeven aan het verzoek van de Rijnsburger om de prioriteitstelling aan te passen, laat hij weten in de brief aan de gemeenteraad. Gevolg is dat er volgens hem door de politie niet wordt gehandhaafd. Ook andere manieren van handhaving worden naar zijn mening onbenut gelaten. De Rijnsburger heeft geen goed woord over voor de brullende motoren en hun berijders: 'Brullende uitlaatpijpen zijn het gevolg van geldingsdrang van weggebruikers, die er geld voor over hebben om wettelijk niet toegestane attributen te installeren om hun imago te versterken'.

Aanfluiting

Dat de 'overheid' niet wil optreden tegen deze misstand en verwijst naar de beperkte capaciteit van de politie, vindt hij een aanfluiting. 'In Katwijk kan in een jaar wel 600 keer een boete worden opgelegd voor een kapot fietslampje.' Hij kreeg het advies om te zorgen dat er meer burgers gaan klagen over de geluidsoverlast van motoren. 'Terwijl de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie, red.) wijst op de gezondheidsschade van geluidshinder.' Hij kreeg van de gemeente ook te horen, dat motorfietsen geen invloed hebben op het berekende geluidsniveau en dus niet van invloed zijn op het beleid. 'Ik kan u ervan verzekeren dat motorvoertuigen met aangepaste uitlaten in Katwijk wel inwoners uit hun slaap houden, omdat stil asfalt, geluidsschermen en gevelisolatie er niet op zijn berekend', reageert de Rijnsburger, die nu ten einde raad hoopt op de hulp van de gemeenteraad.


Inloopochtend Valkenburg

kerk n De volgende inloopochtend is 20 juni in de Hervormde Kerk aan het Castellumplein.

Een ieder die zin heeft om even gezellig te babbelen, een kopje koffie te drinken of zo maar even binnen te lopen is van harte welkom. Tevens is dit een een mooie gelegenheid om het nieuwe orgel te bekijken. Kom gezellig langs tussen 10.00 uur en ongeveer 11.30 uur.