Er gaat geïnvesteerd worden in Koopcentrum de Remise. | Foto: PR
Er gaat geïnvesteerd worden in Koopcentrum de Remise. | Foto: PR Foto: PR

Inloopochtend in de Immanuëlkerk

kerk n Op donderdag 21 juni is er weer een inloopochtend in de Immanuelkerk. De inloopochtenden zijn er voor jongeren en ouderen, samen of alleengaand, oppasopa's en oppasoma's. Allen zijn van harte welkom.

Loop gewoon eens binnen. Er zijn altijd mensen die je welkom heten en een praatje willen maken. Je kan sjoelen, een kaartje leggen of een spelletje doen. Maar je kan ook de nieuwste Rijnsburger alvast lezen. Het team van gastvrouwen en gastheren willen je graag ontvangen.
De Immanuelkerk is te vinden aan de Kerkstraat 5, Rijnsburg. Donderdag 21 juni van 10.00 uur tot 12.00 uur. Contactpersonen Cock Slager (071-4022966). Peter van der Nol (071-4024845)


CDA: Koopcentrum De Remise eindelijk toekomstbestendig

winkels n Eindelijk gaat er geïnvesteerd worden in Koopcentrum de Remise aan de Oegstgeesterweg in Rijnsburg. Volgens het actieplan dat in opdracht van de gemeente is uitgevoerd wordt hierbij sterk ingezet op het verbeteren van de uitstraling van de winkelstrip.

Om de identiteit als winkelgebied voor dagelijkse aankopen te versterken zal er bij het aantrekken van nieuwe ondernemers ingezet worden op winkels voor een divers aanbod. Ook krijgt de achterzijde van de winkels een flinke opknapbeurt en worden er 19 extra parkeerplaatsen gerealiseerd aan weerszijden van de Oegstgeesterweg.

Dit is een lang gekoesterde wens van het CDA: "We vinden het belangrijk dat het zowel in de Hoftuin als in de Remise plezierig winkelen is en dat de winkels goed bereikbaar zijn," aldus raadslid Barend Tensen.

Ondernemersvereniging

Het is de bedoeling dat beide koopcentra elkaar in de toekomst gaan versterken. Inmiddels is hiertoe een gezamenlijke ondernemersvereniging opgezet die al regelmatig overleg voert. Als het actieplan door de gemeenteraad is vastgesteld, zijn daarna vooral de ondernemers aan zet om de acties uit te voeren.