De VTV dames spelen al 5 jaar competitietennis. | Foto: PR
De VTV dames spelen al 5 jaar competitietennis. | Foto: PR Foto:

VTV 4 sluit laatste competitiewedstrijd met winst af

tennis n De dames van VTV 4 hebben zondagavond heerlijk gespeeld bij de tennisvereniging De Boekhorst in Noordwijkerhout.

De VTV dames spelen al 5 jaar competitietennis. Ze zullen eindigen dit jaar in de middenmoot maar hebben samen op woensdagavond veel plezier met elkaar en met het potje tennis. Voelt u zich aangesproken om in de winter of zomer lekker te gaan tennissen, kom dan eens kijken op ons tennispark, VTV-tennis, Rekreatiepad 2 te Valkenburg. U kunt deelnemen aan de winter- en/ of voorjaarscompetitie. U kunt ons natuurlijk ook volgen op Facebook - VTVTennis.


Themabijeenkomst: voorkom financieel misbruik van ouderen

welzijn n Op donderdag 14 juni organiseren de Lokale Alliantie Katwijk en het Welzijnskwartier een themabijeenkomst over financiƫle uitbuiting van ouderen.

De bijeenkomst geeft een beeld van de verschillende vormen en valkuilen van financieel misbruik bij ouderen. Waar kunt u zelf op letten, voor uzelf en voor anderen? Wat zijn de signalen van financieel misbruik en hoe kunt u de cirkel doorbreken?

Tijdens de bijeenkomst zullen de aanwezige lokale experts antwoord geven op uw vragen. Financiƫle uitbuiting van ouderen komt bijna dagelijks in het nieuws. We hebben het dan bijvoorbeeld over diefstal van geld of goederen van ouderen door kinderen, kleinkinderen of andere personen in hun directe omgeving. Dit is een ernstige vorm van ouderenmishandeling gepleegd in huiselijke kring.

Thuispluis

De bijeenkomst start om 10:00 uur met een inloop met koffie. Vanaf 10:30 uur vindt een korte presentatie plaats met aansluitend het ludieke ThuisPluis kwartetspel. Vanaf 12:00 uur wordt de deelnemers een warme lunch aangeboden (max. 50 deelnemers). De themabijeenkomst vindt plaats in het Dorpshuis, Kerkweg 3 in Valkenburg. Er zijn geen kosten verbonden aan de aanmelding voor de bijeenkomst.

Meer informatie inwinnen en zich opgeven kan bij Arnout de Bakker (arnoutdebakker@welzijnskwartier.nl, tel. 06 -122 15 177) of Marja Ravensbergen-Slootweg (marjaslootweg1@gmail.com). Deze ochtend wordt ondersteund door de gemeente Katwijk en de Wijkraad Valkenburg.


Stoom- en dieseldagen

Museum n Stoomtrein Katwijk-Leiden zet in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 juni al het rijdende stoom- en dieseltreinen in voor een intensieve dienstregeling. Zeldzame museumstukken komen alleen dit weekend naar buiten om hun kunnen te tonen. Een gezellig dagje uit met een vleugje romantiek.

Gedurende het gehele weekend puffen en fluiten maar liefst vier stoomtreinen en pruttelen tientallen diesellocomotieven dat het een lieve lust is. Er wordt een intensieve treindienst gereden met zowel personentreinen, als werktreinen en losse locomotieven. Via de omroepinstallatie wordt informatie verstrekt over de doorkomst van de treinen en er zullen regelmatig demonstraties worden aangekondigd. Ook staan ze voor je klaar om rondleidingen te verzorgen over het gehele terrein, de werkplaats en het museum. En tot slot kun je met de machinist mee op de voetplaat van een aantal van onze locomotieven en railauto's. Om dit weekend extra luister bij te zetten, hebben zij tal van collega's uitgenodigd om hun oude techniek aan de bezoekers te tonen.

Op het uitgestrekte terrein van het buitenmuseum is van alles te zien. Er draaien stationaire motoren en waterpompen. Oude techniek spreekt jong en oud aan. Nostalgie en het enthousiasme van alle vrijwilligers bij elkaar werkt aanstekelijk. Voor de kinderen is smalspoor toch al aantrekkelijk omdat de locomotieven niet zo groot zijn. En als ze even genoeg hebben van al die treinen gaan ze lekker uit hun dak op het springkussen. Museum Stoomtrein Katwijk-Leiden is gevestigd aan het Valkenburgse Meer. Gratis parkeren voor de deur. Reserveren is niet noodzakelijk. De gehele dag door rijden er treinen en uw kaartje is de hele dag geldig. Een tweede of derde keer instappen is geen enkel probleem. Het museum is beide dagen geopend van 10.30 tot 17.00 uur. Prijzen 10,00 euro voor volwassenen; 8,00 euro voor kinderen van 4 t/m12 jaar betalen. Kinderen van 0 t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen.