Erwin van der Nagel moest bij een aantal schoten van afstand nog het nodige werk verrichten. | Foto: Saam de Mooij
Erwin van der Nagel moest bij een aantal schoten van afstand nog het nodige werk verrichten. | Foto: Saam de Mooij Foto: PR

Valken'68 plaatst zich voor halve finale tegen Honselersdijk

voetbal n Afgelopen zaterdag speelde Valken'68 thuis tegen CVV Berkel voor promotie naar de eerste klasse.

Het werd gespeeld op het derde veld (kunstgras) vanwege de festiviteiten, feesttent op het hoofdveld, in het kader van jubileum 50 jaar Valken'68. Het voetbal was niet van hoogstaand niveau maar de spanning vergoedde veel.

Stug verdedigend

Valken'68 opende sterk en het was Jaco van der Bent die op aangeven van Sven Boonstoppel bijna in de eerste minuut de openingstreffer al op het bord bracht. Het stug verdedigende Berkel creëerde de eerste helft bijna niets. Hooguit waren er en paar schoten van afstand te noteren. Tot aan de 44e minuut slaagde Valken'68 er echter ook niet in om echt heel gevaarlijk te worden. Een foute afspeelpass was er de oorzaak van dat Jaco van der Bent vanuit het niets plotseling vrij voor de goal kwam en de 1-0 mocht binnen schieten. Rust 1-0. De tweede helft liet een aantal goede kansen voor Valken'68 zien om op 2-0 te komen. Slordig uitspelen zorgde ervoor dat deze bevrijdende goal niet op het bord kwam. Twee keer werd de bevrijdende treffer afgekeurd voor buitenspel (Arjan Haasnoot, Matthijs de Mooi). Naarmate het einde van de wedstrijd naderde ging CVV Berkel steeds opportunistischer spelen, veelal lange halen die eindigde in niemandsland. Toch moet keeper Erwin van der Nagel bij een aantal schoten van afstand nog het nodige werk verrichten. Vlak voor tijd kreeg Berkel zijn eerste echte kans. Een voorzet van rechts werd een dot van een kopkans voor de bij de tweede paal geheel vrijstaande Raynaldo Visser. Zijn kopbal verdween ruim langs de verkeerde kant van de paal. De overwinning was zeker verdiend te noemen, het had alleen wat makkelijker geweest als Valken'68 zijn kansen om te scoren wat beter had benut. De volgende tegenstander van Valken'68 in deze nacompetitie is Honselersdijk. Zij wonnen de uitwedstrijd tegen DCV met 1-2.

Opstelling Valken'68:

Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Chris de Lange , Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Stephan van der Plas, Sven Boonstoppel (80e Niels Hogewoning), Matthijs de Mooij, Robbert van Delft (60e Timo Schaap), Marc Langeveld (88e Stephan de Mooij), Jaco van der Bent

De halve finale van de nacompetitie SV Honselersdijk – Valken' 68 staat gepland voor zaterdag 9 juni. Aanvang 14:30 uur.