Afbeelding
Foto: pr

Genieten van een gezellige dag uit

n Varen, zeehonden spotten en heerlijk eten

Zeeland n Eindelijk was het vorige week dinsdag zover.

Na maanden van voorbereiding vertrokken er om 9.00 uur vijf bussen van het Burgemeester Koopmansplein met 220 senioren en mindervaliden uit Rijnsburg. Door het bestuur was er een mooie dagtocht samen gesteld richting Zeeland. Tijdens de prachtige busrit door het Zeeuwse landschap kwamen we om 11.00 uur aan bij het plaatsje Sint Annaland. In de haven lag het mooie schip de Frisia te wachten om richting de zandbanken te varen in de Oosterschelde, waar we de zeehonden bij laagwater konden spotten.

We werden ontvangen met koffie en een Zeeuwse bonus. Voorzitter Jaap Hogewoning heette iedereen hartelijk welkom. Voor de medische ondersteuning was Anneke Ouwersloot aanwezig, en Ds. Ed Buitendijk was mee voor het geestelijke woord.

Tijdens de mooie vaartocht zagen we een hoop zeehonden die heerlijk op de zandbanken lagen te genieten van het mooie weer. Tijdens de boottocht werden er heerlijke broodjes en kroketten geserveerd en voeren we weer langzaam naar de haven terug.

Om 15.30 uur stapten we weer in de bussen en gingen we naar onze volgende locatie toe. Iedereen zat gelukkig op tijd in de bus toen het hard begon te regenen. Na een mooie rit kwamen we om 17.00 uur bij het World Hotel Wings Rotterdam Airport aan voor het diner.

Aan einde van het diner nam de voorzitter Jaap Hogewoning het woord.
Dominee Ed Buitendijk en Anneke Ouwersloot werden bedankt, alsook ook de leden van het bestuur, de vele collectanten en ook de bewoners en sponsoren, die het mogelijk hebben gemaakt om deze jaarlijkse uitgaansdag weer te organiseren.

Bij terugkomst in Rijnsburg werden we ontvangen door vele familieleden en er speelde een draaiorgel met vrolijke nummers. Iedereen kreeg nog een mooi plantje mee naar huis zodat men kan terugkijken op deze gezellige dag. | Foto's: pr.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding