PCBO denkt na over onderwijs van de toekomst

School n Hoe bereiden wij onze leerlingen voor op een toekomst die we nog niet kennen? Hoe ziet het onderwijs eruit over 5,10 of misschien wel 30 jaar? Niets is zeker..maar dat het onderwijs er over 10 jaar anders uit zal zien is wèl een ding dat zeker is. Dit komt omdat er veel verandert in de wereld. Als omstandigheden veranderen moet je als onderwijsinstelling hierop inhaken en meebewegen.

Om goed onderwijs te kunnen geven is het van belang om de doelen en de inhoud van het onderwijs van tijd tot tijd te bezien en te actualiseren. Welke kennis en vaardigheden hebben onze leerlingen nodig om volwaardig in de (toekomstige) samenleving te participeren? Hoe kunnen wij de leerlingen hierin het beste ondersteunen en begeleiden? En wat wordt er verwacht van de leerlingen, ouders en leerkrachten? Een sprong naar de toekomst...

Allemaal vragen waar het PCBO Rijnsburg zich over heeft gebogen met belangrijke en betrokken relaties van de vereniging. Een hoogtepunt van de avond was de aanwezigheid van CDA tweede Kamerlid Michel Rog die bereid was om mee te denken over de toekomst van onze jonge Rijnsburgse inwoners.Een sprong naar de toekomst, met als hoofddoel het behoud van een veilig pedagogisch klimaat. Leerlingen moeten zich tenslotte veilig en vertrouwd voelen op school. Een avond vol reflectie en met beelden over het onderwijs in de toekomst.

Het is met recht een hele bijzondere waardevolle avond geworden vol inspiratie en zeer waardevolle input van alle betrokken partijen. Een avond vol reflectie en met beelden over het onderwijs in de toekomst.

PCBO Rijnsburg gaat zich klaarmaken om deze sprong te wagen. Hoe die eruit zal zien? De toekomst zal het leren…