Valken '68 start begin juni met de nacompetitie. | Foto: Saam de Mooij.
Valken '68 start begin juni met de nacompetitie. | Foto: Saam de Mooij. Foto: Saam de Mooij

Puntendeling met wederzijds goedvinden

n Kon. HFC-Rijnsburgse Boys 1-1

Scenario's n Waar het er bij verschillende Katwijkse voetbalclubs nog om ging, had Rijnsburgse Boys eigenlijk niets meer te winnen en ook niets meer te verliezen. Of toch…

De rekenmeesters van de club toonden nog verschillende scenario´s voor het winnen van een periodetitel. Deze geeft vrijstelling voor de eerste bekerronde. De theoretische kans hierop was best ver weg. Dat wist iedereen, dus de wedstrijd tegen de Kon. HFC kon met een gerust hart worden aangevangen. Eigenlijk stond alleen de eer van de beide trainers op het spel.

Het was een hartelijk weerzien met een trainer die veel successen kende aan de Spanjaardslaan in Haarlem: Pieter Mulders. Aan de andere kant was er de voormalige succestrainer van de Uien: Ted Verdonkschot. Vanzelfsprekend wilden beiden tonen dat zij zaterdagmiddag de beste ploeg hadden. Misschien wel zo aardig: de wedstrijd eindigde, net zoals de heenwedstrijd trouwens, in 1-1. En daar leken de genoemde heren, die beiden afscheid namen van hun club, wel vrede mee te hebben. De sfeer voor, tijdens en vooral na de wedstrijd was meer dan goed. Opvallend was dat zowel Verdonkschot als Mulders zich na afloop voornamelijk bezig hielden met bekenden van hun oude club. En daar is niets mis mee.

Mulders: ´Ja, ik hoorde ook dat er in Katwijk aan Zee een club plotseling op zoek is naar een nieuwe trainer. Interessant'. De trainer, die eerst van een welverdiende vakantie gaat genieten in Portugal en Mexico, is het volgend seizoen nog clubloos. Voor Verdonkschot liggen de kaarten anders. Hij gaat aan de slag bij IJsselmeervogels. Een mooie club, een club waar het uiterste van een trainer wordt gevraagd. De oefenmeester uit Haarlem heeft bewezen dat hij dit aan kan.

Dan de wedstrijd tegen de Koninklijke HFC. De oudste voetbalclub van Nederland. Het veld, gras natuurlijk, lag er werkelijk schitterend bij. Voor Joël Tillema was de warming up dit keer met de reserves. De spelers waren voor deze wedstrijd met eigen vervoer gekomen, maar de routeplanner van de topscorer stond niet juist afgesteld. Vijf minuten te laat en Mulders toonde zich consequent. Tillema startte vanaf de bank, Parami was zijn vervanger. Beiden zagen hun ploeg een aardige eerste helft spelen. Het resulteerde vlak voor de rust in een fraaie treffer van Jeffrey Jongeneelen. De tweede helft was voor de Haarlemmers. Sterling scoorde tien minuten voor tijd de gelijkmaker. De 1-1- stand zorgde ervoor dat Rijnsburgse Boys, als debutant in de Tweede Divisie, op een keurige vijfde plek eindigde. Maar dat wisten we een week eerder ook al. Nu eerst een welverdiende vakantie en dan met frisse moed op naar het nieuwe seizoen.