Toch periodetitel voor Valken'68

n Middels knappe 2e plaats nu in de nacompetitie

Voetbal n Afgelopen n zaterdag moest Valken'68 minimaal een punt zien binnen te halen om zich te plaatsen voor de nacompetitie.

Natuurlijk werd er ook gehoopt op de titel als Die Haghe weer punten zou verspelen in de thuiswedstrijd tegen DSO en Valken'68 zou winnen tegen het stugge SVC'08. Beide gebeurde niet en Valken'68 haalde door het 1-1 gelijke spel de vervangende periodetitel binnen. Het eindigde achter kampioen die Haghe op de tweede plaats en mocht dus de periodetitel van Die Haghe overnemen.

Het was met zo'n 28 graden eigenlijk te heet om te voetballen en zeker als je weet dat je moet winnen. Het zat Valken'68 niet mee de eerste helft. In de tweede minuut werd een voorzet van Sven Boonstoppel door Robbert van Delft naast de verkeerde kant van de eerste paal geschoten. Het werd de opmaat van net niet waarbij de keeper van SVC'08 Joey Vos veelal een sta in de weg was. Rust 0-0

Omdat Die Haghe met de rust ook nog op 0-0 stond, werd de druk om te scoren nog groter. Nadat Jaco van der Bent uit een vrije trap de bal volop de kruising had laten ploffen profiteerde SVC'08 van het te ver naar vorenstaande Valken'68 in de 64e minuut. Fabian Toet schoot de 0-1 binnen. Valken ging daarna nog furieuzer aanvallen maar de gelijkmaker bleef uit. Teveel makkelijke hoge voorzetten werden gemakkelijk uit de lucht geplukt. Keeper Erwin van der Nagel kreeg bij een aantal uitbraken van SVC'08 ondertussen ook aardig wat werk te doen en zorgde ervoor dat de 0-2 niet op het bord kwam. Op het moment dat Arjan Haasnoot zich veelvuldig met de aanval ging bemoeien kreeg de keeper van SVC'08 het moeilijker. Arjan Haasnoot was het dan ook die vlak voor het eindsignaal de 1-1 uit een corner binnenkopte. Het was het bevrijdende puntje dat Valken'68 verzekerde van de 2e plaats en de nacompetitie.

De eerste wedstrijd van de nacompetitie staat gepland voor zaterdag 2 juni. Vanwege de activiteiten rondom het vijftig jarig jubileum heeft Valken'68 de KNVB verzocht de wedstrijd te verplaatsen naar dinsdagavond 5 juni.