Flora Band in de race voor landelijke titel 'Vereniging van het jaar'

Rijnsburgse n muziekvereniging één van 24 landelijke finalisten

De afgelopen weken heeft de vereniging 'Flora Band orkesten' meegedaan aan de verkiezing 'Vereniging van het jaar'.

Deze verkiezing, een landelijk initiatief van de Rabobank, laat verenigingen nadenken over participatie, maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Anderzijds is het doel van deze verkiezing om cultuur- en sportverenigingen zoveel mogelijk bij Nederlanders in de kijker te zetten.

Tom van Kuyk, Sponsorstrateeg Rabobank Nederland: 'Natuurlijk willen wij als eerste de winnende verenigingen van harte feliciteren. Een mooie manier om het verenigingsverhaal binnen de gemeente in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen krijgen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. We zien dat ze meer gaan samenwerken met andere clubs, een maatschappelijke rol innemen en druk zijn met thema's als integratie en duurzaamheid. Verenigingen dragen bij aan een gezondere en sociale samenleving en dat mag gezien worden!"

De Flora Band orkesten heeft in de gemeente Katwijk én in de provincie Zuid-Holland gewonnen op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste waardering. In de categorie cultuur maakt de vereniging nu kans op de landelijke titel. Hiervoor zal begin september een professionele jury langskomen op verenigingsgebouw 'de Kazerne', waar zij met bestuur en leden zullen praten over de vereniging. Deze jury zal een top 3 kiezen, waarna er uiteindelijk per categorie in de Sportweek in september één winnaar bekend zal worden gemaakt.


Landelijke Dag van de Bouw

De n Bloem. Op zaterdag 2 juni a.s. is de Landelijke Dag van de Bouw.

Ook dit jaar doet De Raad Bouw B.V. hieraan mee. Tijdens deze dag kunnen kinderen kennis maken met de bouw op het nieuwbouwproject van De Bloem. Hier wordt gezorgd voor verschillende kinderactiviteiten zoals: muurtje metselen, bedienen van bouwvoertuigen met afstandsbediening, meerijden in een echte graafmachine, schminken en er zijn gratis poffertjes.

De inschrijving voor de huur van een appartement in Bougainville zal ook van start gaan. De Raad Makelaars zal in de partytent op De Klok (plein midden in het nieuwbouwproject) aanwezig zijn met flyers en inschrijfformulieren. Tevens zal Calla, het recent opgeleverde appartementencomplex met zorgfaciliteiten, tijdens de Dag van de Bouw worden opengesteld.


Boeketdienst

Kerk n Zondag 3 juni om 17.00 uur is er weer een boeketdienst in de Immanuëlkerk.

We gaan aan de slag met de themareeks over het leven van David. De tweede uit deze serie is: David als verschoppeling. Tijdens deze dienst is er viering van het Avondmaal.

Spreker is ds. Pieter van der Ende. De muziek wordt verzorgd door TOV en Marjo Vergunst is de dienstleider. Nieuwsgierig? Neem gerust iemand mee en kom samen de dienst beleven. Vanaf 16.30 uur staat de koffie, thee en limonade klaar. Voor de kleintjes is er crèche en voor de grotere kinderen Kidsmission.