De initiatiefnemers van de nieuwe Dorcas Winkel op het Bedrijvencentrum 't Ambacht. | Foto: Piet van Kampen.
De initiatiefnemers van de nieuwe Dorcas Winkel op het Bedrijvencentrum 't Ambacht. | Foto: Piet van Kampen. Foto: Piet van Kampen

Vrijwilligers gezocht voor nieuw te openen Dorcas Winkel

Winkel n Het bestuur van Dorcas Ondernemers Regio West is druk bezig met de voorbereidingen om een Dorcas Winkel te openen. Dit doen zij in samenwerking met Dorcas Nederland.

Momenteel zijn er al 31 Dorcas-winkels in Nederland die allemaal volledig gerund worden door vrijwilligers. In een Dorcas-winkel worden tweedehands spullen verkocht.

Inmiddels is bekend waar de winkel gaat komen namelijk aan de Sandtlaan 36 c10. Dit is op het Bedrijvencentrum 't Ambacht, nabij de Sandtlaanbrug. 'De winkel is gelegen naast het pand van De Raad Bouw en is heel makkelijk aan te rijden. Daarbij is er voldoende parkeergelegenheid en is er goedkeuring van de gemeente Katwijk om de winkel hier te starten. We zijn blij dat we een centraal punt tussen Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk hebben gevonden', laat Mariëlla Zandbergen namens Dorcas Ondernemers Regio West weten. Enthousiast vertelt ze dat het een winkel wordt die gerund gaat worden door vrijwilligers: 'Met als doel zoveel mogelijk opbrengsten te realiseren tegen zo laag mogelijke kosten. De verkoopopbrengsten van de winkel, die overblijven na aftrek van kosten, gaan volledig naar de projecten die wij ondersteunen in Kenia.'

Begin april was er een eerste informatie bijeenkomst om deze vrijwilligers te benaderen. 'Deze avond werd druk bezocht en inmiddels hebben we al een groep van dertig enthousiaste mensen. Zij staan te popelen om met elkaar de winkel te gaan runnen', vertelt Mariëlla.

Volgende week woensdagavond, 30 mei, is er weer een bijeenkomst voor vrijwilligers. Deze wordt gehouden in het nieuwe pand. Mariëlla: 'Iedereen die het leuk vindt om met een groep mensen een winkel te runnen is van harte uitgenodigd. Hoe groter de groep vrijwilligers, hoe leuker en makkelijker het is om de winkel meerdere dagen te openen. Ook mensen die van klussen houden, zijn die avond van harte welkom. Vrijdag 1 juni krijgen we de sleutel en kan het klusteam, timmermannen, elektriciens en schilders, aan de slag. De bedoeling is dat de winkel in september geopend wordt.

Woensdagavond 30 mei staat vanaf 19.30 uur de koffie klaar. Wilt u meer informatie dan kunt u zich aanmelden bij Mariëlla Zandbergen, telefoon 06 52317658.