Duel tijdens Rbb-GVVV. | Foto: J. Jungerius.
Duel tijdens Rbb-GVVV. | Foto: J. Jungerius. Foto: Jan Jungerius

Keurige vijfde plek na wisselvallig seizoen

Voetbal n Een mooie 3-2 overwinning op GVVV. Het leverde Rijnsburgse Boys een prima vijfde plek op, op de eindranglijst van de Tweede Divisie. Er is weliswaar nog een speelronde te gaan, zaterdag tegen de Koninkljke H.F.C., maar plaats vijf staat vast.

Ook afgelopen zaterdag moest de wedstrijd helaas voorafgaan met een minuut stilte. Dit keer voor twee oud eerste elftalspelers die veel voor de vereniging betekend hebben. Jac. van Klaveren speelde van 1961 tot 1970 in RBB1. Bovendien was hij tot drie keer toe interim trainer van het vlaggenschip van Rijnsburgse Boys. Van Klaveren was Lid van Verdienste van de club.

Vorige week overleed Jaap Bleichrodt, een speler die al op 16 jarige leeftijd zijn debuut maakte in het eerste. Bleichrodt was ook bestuurlijk actief, o.a. als penningmeester. Zijn kennis op velerlei gebied kwam ook van pas toen de vereniging een businessclub startte en een rapportage van Bleichrodt was de start van professionalisering van de vereniging. Vorig jaar nog ontving hij een gouden speld in verband met het 70-jarig lidmaatschap.

Oude bekenden

Dan de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd tegen het Veenendaalse GVVV was een weerzien van veel oude bekenden. Niet alleen oud RBB trainer Niek Oosterlee was weer terug op Middelmors, maar ook verschillende oud spelers uit ´gouden tijden´ die een heuse reünie hielden in het sponsorhome.

Zij waren getuige van een wedstrijd die, net zoals een week eerder, begon met een achterstand voor de Rijnsburgers. Mart de Jong was na twaalf minuten de maker van de eerste goal van GVVV. Het was aan doelman Richard van Nieuwkoop te danken dat er voor de rust niet meer doelpunten vielen. Rijnsburgse Boys viel in het eerste bedrijf niet op met het creëren van kansen. Laat staan doelpunten.

De tweede helft viel er meer te genieten. Mulders had dit keer geen echte donderspeech hoeven te houden. De spelers wisten zelf ook wel dat er een schepje bovenop moest. Zeker in een wedstrijd waarbij trainer en een aantal spelers afscheid van Middelmors namen. En zo geschiedde. Tillema maakte zijn veertiende, De Graaf zette GVVV nogmaals op voorsprong en Jongeneelen en Parami deden de Rijnsburgse aanhang juichen voor een leuke 3-2 overwinning.

Na de wedstrijd tijd voor afscheid. Mooie en bemoedigende woorden van voorzitter Ad Hendriksen waren er voor Marciano Aalders, Niek Ossevoort, Roy van Leeuwen, Giovially Serbony en Dirk Jan van den Oever. Ook voor assistent trainer Wim Schaap en trainer Pieter Mulders waren er lovende woorden. Voor allen waren er bloemen en foto´s. De Gouden Ui (supportersprijs) was voor Jeffrey Jongeneelen, de Multi Sport Bokaal (sponsorprijs) voor Richard van Nieuwkoop. Zaterdag om 15.30 uur het slotakkoord van dit seizoen, uit tegen Kon. H.F.C.


n Het meest veelzijdige fietsevenement

Zaterdag n Komende zaterdag op de Goerie in Katwijk is het een komen en gaan van toerfietsers, racefietsers en sportieve kinderen. Katwijk gaat massaal fietsen en maakt ook kans op mooie prijzen.

Het evenement beleeft de vijfde editie. De strandrace is verplaatst naar november en is inmiddels een onderdeel van de topcompetitie.

In de zomereditie van Katwijk Fietst is nu plaats voor de Rabobank gezinstocht (40 km), de Saton Optiek Classic voor racefietsers (80 en 150 km) en de Run-bike-run voor kinderen. Dat laatste speelt zich allemaal af op het terrein van landijsbaan de Goerie.

De racefietsers die de 150 km doen worden nu gestuurd door het zuidelijke deel van de provincie. De gezinstocht (per persoon 3 euro inschrijven, een gezin betaalt 5 euro) gaat weer door de bloeiende Bollenstreek. De organisatie heeft weer een mooie route samengesteld. Onderweg is voldoende gelegenheid om op een terras te genieten van de omgeving.

De kinderen kunnen zich vanaf 11 uur vermaken met een vernieuwde aanpak van de dikke bandenrace. Er wordt vanzelfsprekend gefietst, maar ook geklommen en gerend. Nieuw is de mogelijkheid van een ATB-clinic. Onder de deelnemers wordt een fiets ter waarde van 300 euro verloot. Een deel van de opbrengst gaat naar onderzoek van de Katwijkse Ziekte.

Inschrijven en meer informatie zie: katwijkfietst.nl.

Zaterdag is de 5e editie van Katwijk Fietst. | Foto: pr.