Afbeelding

Valken wint ook met 5-1

Winst n Trainer Arie van Duijn moest door blessures (Timo Schaap, Matthias van Beelen) en de net van vakantie teruggekeerde Robbert van Delft wat puzzelen in zijn opstelling.

Zo zette hij Rody Redel linksbuiten en rechtspoot Sander van Duijn neer als linksback. Deze wisselingen kwamen het Valkenspel de eerste helft niet ten goede. Zeker niet toen ook rechtsbuiten Jaap van der Plas binnen de eerste tien minuten uitviel. Tel daarbij een foutje achterin op, de 0-1 in de 17e minuut door Karasahin, Bilal was een cadeautje van de Valkendefensie, en het leek weer zo'n middag te worden dat het niet zou gaan lukken. Dit werd eigenlijk in de eerste helft bevestigd door het ondanks slecht voetbal missen van een aantal grote kansen aan Valkenkant.

Natuurlijk stond de keeper van Lugdunum Kevin Wassenaar een paar keer knap in de weg, maar als hij niet in de weg stond werd de bal van dichtbij op een ongelukkige wijze net over in plaats van onder de lat gewerkt. Rust 0-1.

De tweede helft speelde Valken '68 veel beter voetbel. Uit een corner van Marc Langeveld was het de geheel vrijstaande Matthijs de Mooij die bij de tweede paal de gelijkmaker in de verre hoek kon koppen (1-1). De weer prima ingevallen Sven Boonstoppel kapte zich tussen twee personen vrij om de 2-1 binnen te schuiven. Het mooiste doelpunt van de middag viel in de 80e minuut. Een combinatie in de zestien tussen Robbert van Delft en na fraai voetenwerk van Marc Langeveld werd door Robbert van Delft afgemaakt (3-1). Kort daarna kon Robbert van Delft middels een penalty, Sven Boonstoppel was in de 16 neergelegd, zijn tweede van de middag aantekenen. Jaco van der Bent zorgde op aangeven van Robbert van Delft voor het slotakkoord (5-1).

Zaterdag 19 mei 2018 speelt Valken'68 1 uit tegen Docos aanvang van de wedstrijd 14:30 uur. | Foto: S. de Mooij.