Jeffrey Jongeneelen juicht na de 1-1 tijdens Barendrecht-RBB. |Foto: Hans Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

Rijnsburgse Boys haalt flink uit tegen Barendrecht: 1-5 winst

n Grootste overwinning van dit seizoen tot nu toe

Voetbal n Wat aanvankelijk begon als een zeer matige wedstrijd van Rijnsburgse kant, eindigde na twee keer drie kwartier in de grootste overwinning van Rijnsburgse Boys van dit seizoen tot nu toe. In en tegen Barendrecht lieten de Rijnsburgers zien dat ze goed kunnen voetballen. Een 1-5 eindstand was het resultaat.

Waar het onder- en bovenin de Tweede Divisie nog bol staat van de spanning lijkt er voor de ploegen die veilig zijn weinig of niets meer te halen. Slechts de eer van een goede klassering staat op het spel. Voor Rijnsburgse Boys zou bij een overwinning op Barendrecht niet alleen plek vier dichterbij komen, maar bij verlies van GVVV (de tegenstander van a.s. zaterdag) ook nog een mooi vijfde plek. De mannen van Niek Oosterlee verloren thuis verrassend van De Treffers, zodat Rijnsburg een plekje opschoof. Door de overwinning tegen Barendrecht komt niet alleen plek vier in zicht, maar is zelfs plek drie theoretisch nog mogelijk. De laatste twee wedstrijden zullen duidelijkheid brengen. Zeker is dat Rijnsburgse Boys binnen de top zes eindigt. Voorwaar niet slecht voor een debutant.

Ook tegen Barendrecht keken de Uien al snel tegen een 0-1 achterstand aan. De slappe start van Rijnsburgse Boys was de oorzaak van het eerste (en enige) doelpunt van Barendrecht. Bas Mourits was de maker, na een koddig misverstand tussen Aalders en Goeman. Even later leek het erop dat Christiaan Dagbaghian nummer twee scoorde, maar gelukkig voor de Rijnsburg kwam deze bal hard op de paal. Tot dat moment kenmerkte het Rijnsburgse spel zich tot veel slordigheden, balverlies en gerommel.

Tot in de minuten 25 en 27 de wedstrijd compleet omkeerde. Eerst was het Jongeneelen die de prima voorzet van Dirk Jan van den Oever koppend verzilverde en even later Donny van Oijen op de solotour ging het strafschopgebied van Barendrecht. Een mooi schot liet doelman Marc van Splunter kansloos. Direct na de rust wist de oud Katwijk speler, gelukkig weer blessurevrij, wel raad met een mooi balletje van Jongeneelen. Barendrecht trainer Adrie van Diemen: "Die derde goal was de nekslag". Carlos Opuku scoorde eindelijk weer eens met zijn hoofd en het slotakkoord was wederom voor uitblinker Jongeneelen. Een prachtige pegel die de 1-5 eindstand op het bord bracht. Van Ooijen kreeg vijf minuten voor tijd nog zijn welverdiende applauswissel. Giovially Serbony was zijn vervanger. De in het begin van 2017 overgekomen spits van VVSB kende een weinig gelukkige periode bij Rijnsburgse Boys. In goed overleg is daarom besloten zijn, nog lopende, contract te ontbinden. Serbony vertrekt naar Westlandia, juist de club waartegen hij met Rijnsburg in de nacompetitie van vorig seizoen zo succesvol was.

Zaterdag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. GVVV komt naar Rijnsburg. Let op: de wedstrijd begint om 18.00 uur.