Dorpsdag in Dorpshuis

Street4You n Op woensdag 23 mei 2018 organiseren het Welzijnskwartier en Oranjevereniging Wilhelmina Street4You bij het Dorpshuis aan de Kerkweg. Jonge & oude dorpsbewoners kunnen de hele dag meedoen aan gezellige, sportieve en verbindende activiteiten.

Tussen 10:00 en 12:00 uur vinden in de brasserie van het Dorpshuis creatieve workshops plaats rond mandala's, sieraden en papieren voorwerpen maken. De kosten bedragen € 2,50 (incl. 2 kopjes koffie/thee).

Van 13:00 tot 16:00 uur kunnen kinderen en jongeren meedoen aan Street4You op het plein voor het Dorpshuis. Deze straatspeelmiddag bestaat uit straatspellen, pannavoetbal, demonstraties door Valkenburgse sportverenigingen, live-muziek en gezonde snacks. Naast jeugd tot 18 jaar zijn ook ouders en buurtbewoners van harte welkom. De toegang voor Street4You is gratis.

Tussen 14:00 en 16:00 uur wordt bingo georganiseerd voor ouderen en andere volwassenen in de theaterzaal van het Dorpshuis. De kosten bedragen € 2 (incl. een bakje koffie/thee).

Op de Facebook-pagina's 'Jongerenwerk Welzijnskwartier KRV', 'Oranjevereniging Wilhelmina Valkenburg' en 'Team Wijkwerk – Welzijnskwartier In de Wijken' is aanvullende info te vinden. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Arnout de Bakker, sociaal werker bij het welzijnkswartier, via tel. 06 – 122 15 177, of email arnoutdebakker@welzijnskwartier.nl.


Postzegel- en ansicht kaartenbeurs

Verzamelen n Zaterdag 26 mei houdt postzegelvereniging Katwijk-Rijnsburg een postzegelbeurs in wijkgebouw 'De Wiek', Fresiastraat 19 te Katwijk aan de Rijn. Deze keer worden er niet alleen postzegels, maar ook ansichtkaarten en scheepsfoto's aangeboden. Zoals gebruikelijk is er volop gelegenheid zegels te ruilen, ook zijn er enkele handelaren aanwezig. Tevens kunt u de 'stuiver' boeken van onze vereniging bekijken en wellicht vindt u daarin nog iets voor uw verzameling. Heeft u nog een oude verzameling op zolder liggen en wilt u weten of dat iets waard is? Kom langs en laat een deskundig lid van onze vereniging ernaar kijken. De zaal is geopend van 's ochtends tien tot 's middags half drie.


Op zoek naar vleermuizen

Excursie n Iedere zaterdag in juni, juli en augustus kunt u om 10.00 uur, 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur een vleermuisbunker in Wassenaar bezoeken. Graag van te voren aanmelden via: www.staatsbosbeheer.nl/vleermuisbunkerwassenaar.

Kosten: volwassenen €7,50,- kinderen (6 - 12jr):€ 3,50. De start is bij de rotonde eind Wassenaarse Slag, Wassenaarseslag 29 in Wassenaar. Meer info bij www.hollandsduin@staatsbosbeheer.nl