De Zomermarkt wordt 2 juni gehouden op het schoolplein van de Wilhelminaschool. | Foto: pr.
De Zomermarkt wordt 2 juni gehouden op het schoolplein van de Wilhelminaschool. | Foto: pr. Foto: pr

Workshop e-books e-reader & tablet

Bibliotheekleden n kunnen gratis via de bieb duizenden e-books lenen in allerlei genres.

Dat klinkt niet alleen heel aantrekkelijk, dat ís het ook. Het is dan wel prettig om te weten hoe een e-reader werkt en hoe je e-books op een e-reader en/of tablet zet. Precies op deze zaken wordt ingegaan tijdens de Workshop e-books op de e-reader & tablet, die op dinsdag 12 juni van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever wordt georganiseerd.

In deze praktische workshop krijgt u eerst een presentatie en een heldere uitleg. Onze ervaren cursusbegeleiders nemen u vanaf het begin bij de hand en vertellen wat nodig is om op een goede manier e-books van de bieb te kunnen lezen op de e-reader of op de iPad, tablet en smartphone. Na afloop is eventuele 'e-book-angst' verdwenen.

Er kunnen maximaal tien deelnemers geplaatst worden bij de Workshop e-books op de e-reader & tablet op dinsdag 12 juni van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Let op: de nadruk ligt op hoe je gratis e-books kunt lenen bij de bibliotheek. Om hiervoor een account aan te kunnen maken, moeten de deelnemers LID zijn van de bibliotheek.
De kosten voor de Workshop e-reader en e-books bedragen € 5.-. Aanmelden kan aan de balie van alle bibliotheekvestigingen of via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en).

Een goed idee om mee te doen aan deze handige workshop.


Boeken gezocht voor de Zomermarkt

Inleveren n Op zaterdag 2 juni 2018 vindt de Zomermarkt plaats tussen 10.00-14.00 uur op het schoolplein van de Wilhelminaschool.

Heeft u nog boeken en wilt u een bijdrage leveren aan het goede doel? U kunt uw boeken op zaterdag 19 en 26 mei inleveren tussen 10.00 -11.00 uur bij de garagebox aan de Hofstraat in Rijnsburg, tegenover Hofstraat 1A. De commissie is nog op zoek naar vrijwilligers voor achter de kramen. Wilt u ons helpen? Laat het ons weten. U kunt ons bereiken via de mail: Zomermarktrijnsburg@gmail.com.