Nu aanmelden voor cursus Veilig op pad met scootmobiel. | Foto: pr.
Nu aanmelden voor cursus Veilig op pad met scootmobiel. | Foto: pr. Foto: pr

Veilig op pad met scootmobiel

Veilig n Verkeer Nederland, afdeling Katwijk, organiseert weer de jaarlijkse scootmobiel cursus "Veilig op pad".

Een en ander in samenwerking met gemeente Katwijk en Welzijnskwartier.

De cursus vindt plaats op 30 mei a.s. van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Start is bij de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg 64 te Katwijk. De cursus bestaat uit een theorie – en praktijkgedeelte en is bestemd voor beginnende scootmobielrijders welke recent een scootmobiel hebben aangeschaft of voor mensen die om welke reden dan ook onzeker zijn geworden in het gebruik ervan.

De cursus is gratis en de lunch wordt verzorgd. Aanmelden kan via Welzijnskwartier, telefoon 071-4033323.


Eerste woningbouw op locatie Valkenburg

Politiek n In de Raadzaal in het gemeentehuis is vanavond van 20.30 tot 22.00 uur een informatieve sessie over 'Stedenbouwkundige uitgangspunten startgebied locatie Valkenburg'

Voor de ontwikkeling van voormalig vliegveld Valkenburg tot een zesde kern van de gemeente heeft het college een ruimtelijk kader met uitgangspunten opgesteld.

Uitgegaan wordt van het realiseren van 1.000 tot 1.500 woningen met bijbehorende maatschappelijke en commerciële voorzieningen op een gebied van 110 hectare gelegen tussen het hangaargebied, de N206 en de Zijlhoek.

De gemeenteraad wil graag weten hoe de bevolking denkt over de voorgestelde uitgangspunten en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen de hele vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. Aanmelden wordt op prijs gesteld: griffie@katwijk.nl of 071 4065302.


Diplomabal bij Dansclub Sjansee

Uitnodiging n Komt u ook mee swingen vrijdagavond 1 juni?

Trek die dansschoenen maar uit de kast, want het is weer zover. De afdansavond van Dansclub Sjansee staat weer voor de deur.

Dansclub Sjansee is een groep vrijwilligers die samen met mensen met een verstandelijke beperking gaan stijldansen. Verschillende dansen worden er iedere week geoefend, zoals: chachacha, quickstep, Engelse wals, rumba, tango, paso doble en de samba.Deze groep van vijftien vrijwilligers zet zich iedere vrijdagavond in om de 50 leden een fantastische avond te bezorgen.

Als slotstuk van het dansjaar organiseert Dansclub Sjansee een afdansavond voor de leden en hun vrijwilligers. Hierbij gaan de leden met hun partner hun danskunsten laten zien aan de jury en krijgen hier uiteindelijk een cijfer en een welverdiend diploma voor. Denkt u nu, dit lijkt me leuk? Kom dan langs op vrijdag 1 juni. De dansavond begint om 19:30 uur. De zaal in Tripodia is al vanaf 19:00 uur geopend. Deze feestelijke avond zal om 23:30 uur aan zijn eind komen. Dan hopen we natuurlijk dat alle leden goede cijfers hebben gehaald en dat zij met een goed gevoel kunnen gaan slapen. Heeft u interesse in vrijwilligerswerk? Kom dan een keer langs op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in Tripodia of stuur een mail naar dansclubsjansee@hotmail.com.