Afbeelding
Foto: pr

Slopershamer voor woningen in zicht

Voorbereiding n Deze week is een start gemaakt met het inrichten van het bouwterrein aan de P. van Saxenstraat en Kanaalstraat.

Het bouwterrein wordt afgezet met vaste hekken. Na de sloop worden hier zeer energiezuinige huurwoningen (35) en koopwoningen (10) gebouwd.

De bouw van nul-op-de-meter woningen doet Dunavie niet alleen om ervaringen op te doen voor het realiseren van deze woningen in de toekomst. Woningcorporaties hebben doelen te behalen op gebied van Duurzaamheid. Dunavie is daarin ambitieus. "In 2020 hebben onze woningen gemiddeld Energielabel B. Ook willen we met duurzaamheidsmaatregelen de woonlasten voor onze huurders naar beneden brengen. Voor de bewoner betekent het niet alleen een lagere energierekening, maar ook meer wooncomfort. Natuurlijk moeten we daarbij ook insteken op het gedrag van huurders. We willen op naar een gasloze toekomst", aldus Alfred Busser, directeur Dunavie.

Het bouwverkeer voor zowel de sloop als de bouw komt via de route Sandtlaan, Langevaart, Katwijkerweg en Kanaalstraat. Er is een tijdelijke ontheffing verleend voor het opheffen van het eenrichtingsverkeer van het laatste stukje Kanaalstraat. De route wordt via borden aangegeven.