Erik en friends tijdens een training in Zuid Limburg. | Foto: pr.
Erik en friends tijdens een training in Zuid Limburg. | Foto: pr. Foto: pr

Friends Moving beklimt Mont Ventoux in strijd tegen MS

n Samen in actie voor een MS vrije wereld

Sportief n Team Friends Moving beklimt op 10 juni 2018 1 of 2 keer de Franse berg 'de Mont Ventoux' tijdens het sportieve evenement 'Klimmen tegen MS'.

Het team bestaat uit Erik van der Plas (Rijnsburg), Wouter Rhijnsburger, Jordi van Velzen, Tessa van Alphen (Leiden) en Nico Boot (Alphen a/d Rijn). Samen met meer dan 600 deelnemers hopen zij hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS).

De voorbereidingen van team Friends Moving zijn te volgen via http://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/friends-moving.

Voorstellen

Erik is 29 jaar, woont in Rijnsburg en geboren in Valkenburg. Werkt in de IT als infrastructuur consultant, speelt tenorsaxofoon in Funked Up en sport regelmatig in de sportschool en doet aan wielrennen.

Wouter is 32 jaar, woont in Leiden en geboren in Valkenburg. Passievol taartenbakker, kok als beroep en speelt voetbal bij Valken '68 en fietst als sport.

Jordi is 30 jaar, woont in Leiden en geboren in Rijnsburg. Hij is werkzaam als fysiotherapeut en beoefent verschillende sporten, zoals hardlopen, wielrennen en sportschool.

Tessa is 28 jaar, woont in Leiden en geboren in Leiden. Zij werk als Software Developer in een TeleMedisch centrum en is de sportiefste van het stel en ook fanatiek korfbalster op hoog niveau.

Nico is 38 jaar, woont in Alphen aan den Rijn en geboren in Woerden. Hij is docent aan de opleiding Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek. Koken is een grote passie en beoefent roeien en wielrennen als sport.

Onduidelijkheid

'Er is nog veel onduidelijk over MS', zegt Erik. 'Zo is nog niet bekend waar de ziekte door komt, laat staan dat het al genezen kan worden. Toch heeft de ziekte een enorme impact op patiƫnten en hun omgeving. Helaas heb ik zelf ook te maken met deze aandoening. Gelukkig kan ik nog heel veel en wil samen met deze toppers een verschil maken en daarbij ook andere mensen inspireren dat er nog veel mogelijk is. Mensen met MS gaan elke dag opnieuw de strijd aan met hun ziekte. Om hen te helpen ga wij op 10 juni 2018 de strijd aan met de Mont Ventoux. Hopelijk weten wij zoveel sponsorgeld op te halen dat we komend jaar weer een stuk dichterbij de oplossing voor MS kunnen komen. Samen voor een MS-vrije wereld!'

Sponsoring

Wil je team Friends Moving steunen in hun strijd tegen MS? Steun dan hun deelname! Via http://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/friends-moving is het mogelijk ze een bericht sturen en sponsoren. Hier volg je ook hun voortgang in de voorbereiding op Klimmen tegen MS.


Vanavond in het gemeentehuis

n Raad praat over terrassen, Valkenburg, nieuw duinfietspad en gasvrij bouwen

Politiek n De gemeenteraad vergadert vanavond (donderdag 17 mei), vanaf 19.30 uur, in het gemeentehuis. Op de agenda staan debatten over onder andere het terrassenbeleid voor Andreasplein en Princestraat, over een hoogwaardige fietsverbinding tussen de Zanderij en de kust en over aardgasvrije nieuwbouw.

De raad laat zich ook informeren over het de stedenbouwkundige uitgangspunten voor de eerste 1.000 tot 1.500 woningen op locatie Valkenburg.

De raad neemt besluiten over de vervanging van velden op sportpark Middelmors en over de herinrichting van een deel van de Voorhouterweg.

Informatie en debat

Om 20.30 uur start een informatieve sessie over de stedenbouwkundige uitgangspunten voor het startgebied locatie Valkenburg. Deze vergadering eindigt om 22.00 uur.

Tussen 19.45 en 20.30 uur vindt een debat plaats over het terrassenbeleid voor het Andreasplein en de Princestraat. Op 19 april is hierover al een informatieve sessie gehouden.

Om 19.45 uur begint ook een debat over een hoogwaardige fietsverbinding vanaf de kust langs de Zuidduinen, tussen de Laan van Nieuw Zuid en Westerbaan bij de wijk Zanderij.

Vervolgens is er om 20.30 uur een debat over de evaluatie van het energieprogramma en het voornemen van het college om nieuwbouwwoningen niet meer aan te sluiten op het gasnet.

Tot slot is er tussen 21.15 en 22.00 uur een debat over de financiƫle verantwoording over de gerealiseerde kosten en opbrengsten en een prognose van de eindresultaten van de grondexploitaties van de gemeente.

Vanaf 22.00 uur neemt de raad besluiten over:Vervanging velden 1 en 2 van sportpark MiddelmorsKredietaanvraag herinrichting Voorhouterweg tussen nieuwe rotonde en Bankijkerweg e.o.

Inspreken

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de vergaderingen. Vooraf aanmelden kan via griffie@katwijk.nl of telefonisch 071 4065302. Bij de besluitvorming is inspreken niet meer mogelijk. Belangstellenden zijn welkom om te komen luisteren; daarvoor is aanmelding niet nodig.

De vergaderingen in de raadzaal worden ook door RTV Katwijk uitgezonden. De vergaderingen in de Strandzaal en de Boulevardzaal zijn via een livestream op de website van de gemeente te beluisteren.