Illustrator Bert van der Meij maakt tweewekelijks een rondje (FakeNews) door Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.
Illustrator Bert van der Meij maakt tweewekelijks een rondje (FakeNews) door Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Foto: Bert van der Meij

Handen Wapperen in Oekraïne zit op

n Veel handen maken licht werk

Hulp n De noodzaak van kinderopvang is in Oekraïne heel groot.

De kinderen zijn dan onder vertrouwde leiding en de ouders, als er al twee ouders zijn, kunnen dan werken om het noodzakelijk inkomen te verkrijgen.

Onlangs is een groep 'Handen Wapperaars' weer naar Oekraïne geweest, om een gebouw geschikt te maken voor de kinderopvang. Dit jaar in het dorp Szultsyn, in midden Oekraïne.

Vertrek

Zaterdag 14 april vertrok het busje met gereedschappen voor de vrijwilligers, uit Katwijk, Rijnsburg, Nieuwkoop en zelfs USA, van Stichting Oekroe Handen Wapperen naar Oekraïne. Maandag 16 april vlogen de andere 11 deelnemers via Wenen naar Kiev. Daarna richting Szultsyn.

De Oekraïners, waar mee wordt samen gewerkt, waren al met het vervangen van de vloeren begonnen, zodat direct gestart kon worden met het plaatsen van metal stud wanden en metal stud plafonds. De elektriciens gingen volop aan de slag met het aanleggen van de nieuwe elektrische installatie.

Dank

In het weekend werden de twee projecten van Handen Wapperen 2017 in Lotivka en Chotyrboki bezocht. Deze projecten zijn volop in gebruik. Zondag na de kerkdienst naar het klooster in Goradishoe. Tot en met donderdagmorgen 26 april is er hard gewerkt. De Oekraïners maken het verder af. Daarna werd de afscheidspicknick aangeboden door de Oekraïense aannemer. Dan weer terug naar huis. De vliegers waren vrijdagavond thuis. Het gereedschapsbusje kwam zaterdag in de loop van de dag weer in Rijnsburg aan.

Met dank aan alle sponsors en allen die het weer mogelijk gemaakt hebben om een beetje licht in het leven van kids daar te brengen.

Deelnemers Handen Wapperen in Oekraine. | Foto: pr.