Kunstenaars aan de slag voor de Oranje Expositie

Begin n juli inleveren. Wie het Zilveren Penseel voor 2018 in de wacht wil slepen en de mogelijkheid wil aangrijpen te exposeren in de hal van De Burgt, kan meedoen met de 41e Rijnsburg Oranje Expositie.

Rijnsburgers, oud-Rijnsburgers en Valkenburgers, die met diverse vormen van beeldende kunst bezig zijn, kunnen zich op dinsdag 10 en donderdag 12 juli van 19.30 tot 20.30 uur in­schrijven bij het Comité in De Burgt , Koomansplein 1.

Het Comité doet een beroep op elke amateurkunstenaar om er in de feestweek van 3 t/m 25 augustus weer een prachtige expositie van te maken. De officiële opening en prijsuitreiking vindt plaats vrijdagavond 3 augustus om 20.00 uur in de hal van De Burgt. De officiële opening wordt verricht door Jacco Knape. De amateur kunstenaars kunnen zich inschrijven voor diverse categorieën. Van schilderen tot beeldhouwen en van handwerk tot fotografie. Alle beeldende kunst, creatieve uitingen zijn toegestaan. Men dient wel twee tot maximaal vier kunstwerken van dezelfde categorie in te leveren. Deze moeten voorzien zijn van een goed werkend ophangsysteem, naam, adres, categorie en de titel van het kunstwerk. Een deskun­dige jury beoordeelt deze werkstukken. Naar aanleiding van de inzendingen wordt het Zilveren Penseel en andere prijzen toegekend.

Expositie

De expositie, die in de feestweek en twee weken daarna wordt gehouden, wordt van bloemen voorzien en is alle dagen van de week geopend. De kunstwerken moeten zijn voorzien van een goed ophangsysteem. Inleveren kan op dinsdag 11 en donderdag 13 juli. Vorig jaar waren de inzendingen zo goed, dat verschillende toen deelne­mende kunstenaars reeds hebben geëxposeerd op andere locaties. Voor iemand die creatief bezig is dus een kans om door te breken. Naast olieverf, aquarel, ets, tekening, beeldhouwwerk, foto­grafie, is handwerk welkom.

Wie mee wil doen kan in elk geval aan de slag. Deelname is gratis. Voor informatie secretariaat Carla Oudwater: 071-4024647. carla.oudwater@gmail.com


Vaker bruiloft in Katwijk

Trouw n In Katwijk zijn vorig jaar bijna 300 stelletjes het huwelijksbootje ingestapt.

In 2017 zijn hier 294 huwelijken gesloten. Dat zijn veel meer bruiloften dan in de rest van de Bollenstreek. In Katwijk zijn ongeveer 3 keer zoveel koppels getrouwd in vergelijking met andere Bollenstreekgemeenten. Alleen in Leiden waren meer nieuwe echtparen. In die stad werden 519 huwelijken gesloten. In Noordwijk (91), Noordwijkerhout (56), Lisse (97), Oegstgeest (95) en Hillegom (91) werden nog geen 100 bruiloften gevierd. In Teylingen stapten 137 paartjes in het huwelijksbootje. In 2017 traden in Nederland 64.400 paren in het huwelijk.