Inloopochtend

Ontmoeten n Op donderdag 17 mei is er weer een inloopochtend in de Immanuelkerk. De inloopochtenden zijn er voor jongeren en ouderen, samen of alleengaand, oppasopa's en oppasoma's. Van 10.00 tot 12.00 uur is iedereen van harte welkom. Loop gewoon eens binnen. Er zijn altijd mensen die je welkom heten en een praatje willen maken. Je kan sjoelen, een kaartje leggen of een spelletje doen. Maar je kan ook de nieuwste Rijnsburger alvast lezen. Het team van gastvrouwen en gastheren willen je graag ontvangen.


Zeventig jaar Israël

Kerk n Met Reni en Elisa Krijgsman. De evangelische gemeente Het Kruispunt zal op zondag 13 mei het 70 jarig bestaan van Israël niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In een speciale en feestelijke dienst zal de samenzang worden verzorgd door het gospel duo Reni en Elisa Krijgsman, bekend van Opwekking. De spreker Emiel van der Plas zal dieper ingaan over het thema "Zeventig jaar Israël". Na afloop van de dienst is er een proeverij met kleine Israëlische hapjes. Aanvang 10.00 uur, sporthal De Middelmors, aan de Noordwijkerweg 51 te Rijnsburg.


Losloopveld voor honden

Tijdelijk n In Rijnsburg is men al geruime tijd op zoek naar een losloopveld voor honden. De afgelopen maanden zijn diverse terreinen hiervoor aangemeld, maar overal zijn bezwaren. De gemeente wacht nu op eigen initiatieven van Rijnsburgers. Een van die initiatieven heeft Cor van Duijn. Waardzicht, gevestigd aan de Waardlaan, heeft nog een perceel grond hiervoor aan het Kanaalpad Noord West, aan het einde van de kassen. Als je de fietsbrug afkomt en je rijdt richting 't Heen ligt dit terrein aan de rechterkant. Dit perceel wil de welwillende inwoner van Rijnsburg tijdelijk beschikbaar stellen als hondenuitlaatplaats.


Avondgebed

kerk n Het leven is als een rijdende trein. Om tot bestemming te komen, moet je af en toe in de stiltecoupé gaan zitten. Kom daarom naar het wekelijkse avondgebed, op woensdag 16 mei. Het is in de Grote Kerk van 19.15 uur tot 19.45 uur. Voorganger is ds. Pieter van der Ende. Na afloop kunt u terecht voor een luisterend oor en een persoonlijk gebed. Van harte welkom en neem gerust iemand mee.