Vriendinnen dag bij Rijnsburgse Boys

Voetbal n In samenwerking met ADO Den Haag vrouwen en de KNVB organiseert de meisjesafdeling van Rijnsburgseboys woensdag 16 mei een vriendinnendag.

Wil jij na het zien van de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen, ook gaan voetballen? Op 16 mei krijg je de kans om bij Rbb een leerzame, maar vooral ook gezellige middag te beleven met andere meisjes die net als jij ook willen gaan voetballen. De meisjesafdeling van Rijnsburgse Boys is volop in beweging en op zoek naar jou. Er zijn via Rijnsburgse Girls al een aantal meiden die een stapje hoger zijn gaan spelen bij o.a. ADO Den Haag. Ook zijn er meisjes actief in selectieteams van de KNVB. Reden genoeg om je aan te melden om op 16 mei mee te doen met deze vriendinnendag.

Alle deelneemsters krijgen na afloop een gevulde goodiebag met daarin natuurlijk ook een inschrijfformulier. De voetbalmiddag start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur, aansluitend wordt er op het eerste veld een wedstrijd van ADO dames gespeeld en in de rust van deze wedstrijd krijgen alle deelneemsters een medaille. Aanmelden kan online via vriendinnen@rijnsburgseboys.nl


Inschrijven voor Run-Bike-Run

Fietsen n klauteren over een stormbaan en een clinic op de nieuwe atb baan op de Goerie.

Oftewel Run-Bioke-Run nieuwe stijl. Dat zijn op zaterdag 26 mei (vanaf 11 uur) de ingrediënten voor een geweldige dag voor de jeugd. Het fietsen krijgt op deze manier een nieuwe dimensie voor de jeugd. Daarbij is er ook een prijs te winnen. Een bon van 300 euro van Bike Totaal Luyten wordt verloot onder alle deelnemers. Katwijk Fietst organiseert dit evenement in samenwerking met Welzijnskwartier. Inschrijven voor 23 mei via                 sport@welzijnskwartier.nl.


Aanmelden voor training beachvolleybal en beachtennis

Onder n leiding van Bondscoach Beach Erik Nijland zijn de trainers van BeachClubKatwijk (BCK) klaargestoomd voor de zomer.

Vanaf 14 mei starten we met de eerste trainingen beachvolleybal en beachtennis. Voor slechts € 75,- kun je 9 weken training krijgen van professionele beachvolleybal trainers en de hele zomer voor slechts 95,-.Beginners en gevorderden zijn van harte welkom naast strandpaviljoen "Het Strand"; voor iedereen is plek om op eigen niveau te trainen. Op zaterdag 12 mei is al het eerste toernooi voor de jeugd. Aanmelden kan via www.zelfbeachen.nl
Ben je geïnteresseerd? Meld je dan NU aan op www.beachclubkatwijk.nl of stuur een mailtje naar info@beachclubkatwijk.nl en maak gebruik van een proeftraining.


Sociëteit Kat-rijn 50 jaar jong

jubileum n In het voorjaar van 1968 kwamen er gesprekken tot stand tussen de kerkelijke organisaties RK Caritas, de Nederlands Hervormde diaconie en de Gereformeerde diaconie in Katwijk aan den Rijn.

Door Piet van Kampen

Het bleek dat er behoefte was aan een sociëteit voor ouderen van alle gezindten. Nu vijftig jaar later bestaat gezien het grote aantal deelnemers deze behoefte nog steeds en viert de stichting deze maand haar gouden jubileum.

Eigenlijk is het volgens de oprichtingsakte in november 1968 officieel begonnen als 'Bejaarden Sociëteit KATRIJN. Alle 65-jarige ouderen werden via een circulaire en krantenberichten uitgenodigd om de feestelijke opening op 26 november bij te wonen. Hen werd een prettige middag beloofd met koffie, thee en een stukje banket. In de circulaire stond ook iets dat vandaag de dag uit de boze zou zijn. 'De rokers onder u hoeven niet op een houtje te bijten. Er zijn sigaren, sigaretten en zelfs pijptabak'. De tijden zijn inmiddels wel veranderd. Wat ook veranderde is de leeftijdsgrens om deelnemer te worden. Was het in vroeger tijden 65 jaar en ouder, de grens is inmiddels verlaagd naar 55 jaar. Zo staat het ook in de nieuwe statuten vermeld. Ook de naam veranderde in verband met een statutenwijziging in 1995 van Bejaardenscociëteit KATRIJN naar Stichting Seniorenbelangen Kat-rijn, maar het blijft een afgeleide van het Rijndorp, de bakermat.

Verhuizing

De eerste activiteiten bestonden hoofdzakelijk uit dammen, schaken, sjoelen, kaarten en diverse andere spelen. Dit vond plaats in het R.K. Parochiehuis, de laatste decennia beter bekend als De Kleine Joannes. Voorzitter Greet Pieterse en secretaris Dicky de Jong die enthousiast over 'hun club' vertellen blikken terug op de verhuizing. Na 44 jaar van de vertrouwde omgeving in 2011 naar De Coligny. Ondanks de verhuizing bleef Kat-rijn een bloeiende stichting met 400 deelnemers (leden). Zij kunnen kiezen uit activiteiten zoals cursussen schilderen, yoga, bewegen voor ouderen en line-dancing, onder professionele leiding. Meezingen in een dames- of herenkoor, of bridgen, klaverjassen en jokeren kan ook. 'Het is allemaal heel laagdrempelig en vooral gezellig,' weten Greet en Dicky uit ervaring. Samen met Jan de Gier, Ria Zitman, Arris Zwanenburg en Wil Neijenhuis vormen zij het huidige bestuur. Het jubileum wordt gevierd met een vaartocht en op vrijdag 25 mei met een receptie in De Coligny. Meer informatie? www.kat-rijn.nl.