Loterij Paardenmarkt

Kopen n Op 13 juni van dit jaar wordt de jaarlijkse paardenmarkt gehouden. Onderdeel hiervan is de loterij.

Er zijn 2500 loten te koop tegen een prijs van € 2,- per stuk. De opbrengst is bestemd voor de bekostiging van de activiteiten tijdens de paardenmarkt. Hiermee kunnen een hoop leuke activiteiten gratis worden aangeboden aan het publiek. Het prijzenpakket bestaat uit een aantrekkelijke hoofdprijs van € 500,- en voor honderden euro's aan waardenbonnen van lokale winkeliers. U kunt heel eenvoudig aan uw loten komen. Ze zijn namelijk te koop bij snackbar Ouwersloot, groetenspeciaalzaak "de Zonnetuin", Den Haan langs de Vliet, Slagerij Bekooij, snackbar "de Klink" en snackbar "de Relus" in Katwijk aan de Rijn. Daarnaast zal op zaterdag 26 mei en 2 juni een enthousiast team van vrijwilligers loten verkopen in "de Hoftuin" en "de Remise". Wilt u 5 loten of meer kopen dan bestaat ook de mogelijkheid dat deze bij u thuis worden gebracht. Een berichtje naar info@paardenmarkt-rijnsburg.nl of een appje/telefoontje naar 06 1465 8477 is voldoende. Met het kopen van loten steunt u ons traditionele dorpsfeest. En wie wil dat nou niet?


Appartementen De Horn kunnen gebouwd worden

bezwaren n De Raad van State heeft goedkeuring gegeven aan de bouw van 83 woningen achter de Collegiantenstraat in Rijnsburg. De Raad verwierp alle bezwaren die door een aantal omwonenden werden ingediend.

Door Adrie van der Wel

Het gaat om een zogeheten uitwerkingsplan, waarvoor de grote lijnen al werden aangegeven in het geldende bestemmingsplan De Horn. Toen dit plan werd vastgesteld, werd ook besloten om de woningen achter de Collegiantenstraat pas later te bouwen.

Nu het bouwplan concreet is geworden, zijn de bewoners van de Collegiantenstraat onaangenaam verrast. Hun woordvoerder wees op een voorlopig stedenbouwkundig plan dat een globale indruk gaf van wat er ooit zou komen.

Het bouwplan wijkt daar sterk van af, zeggen de bewoners. Zo zouden er volgens het stedenbouwkundig plan rijtjeswoningen komen en niet het appartementencomplex, waarvoor de projectontwikkelaar nu heeft gekozen.

Maar volgens de Raad van State heeft dit stedenbouwkundige plan geen juridische status. Het omstreden bouwplan voldoet wel aan de grote lijnen die in het bestemmingsplan De Horn zijn aangegeven. En dat telt voor de Raad wel zwaar. Verder vindt de Raad het bouwplan wel aanvaardbaar, omdat het nieuwe complex op voldoende afstand blijft van de woningen aan de Collegiantenstraat. Ook de bouwhoogte is volgens de Raad redelijk.


Workshop biologisch eten

Binnenkort n is er een interessante workshop. Biologisch eten. Er wordt niet gekookt maar deze workshop geeft inzicht in wat biologisch eten is en waar je zoal op moet letten.

Tijdens deze informatieve workshop kom je veel te weten over wat biologische voeding inhoud. Zo komen gezondheid, duurzaamheid, gebruik van antibiotica, E-nummers en de borging van het biologisch keurmerk ter sprake.

De workshop wordt gegeven op dinsdagavond 15 mei, van 19.15 uur tot 21.30 uur, door voedingsdeskundige Isabelle Groenstege van My FoodStyle en wordt gehouden bij de Indoorvolkstuin in Rijnsburg langs het Kanaalpad Noord West 1. Kosten: € 20,- per persoon, inclusief koffie en thee. Graag van te voren aanmelden via isabelle@myfoodstyle.nl.