Cursus Veilig op pad met scootmobiel

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Katwijk, organiseert weer de jaarlijkse scootmobiel cursus "Veilig op pad". Een en ander in samenwerking met gemeente Katwijk en Welzijnskwartier. De cursus vindt plaats op 30 mei a.s. van 10.00 uur tot 15.00 uur. Start is bij de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg 64 te Katwijk. De cursus bestaat uit een theorie – en praktijkgedeelte en is bestemd voor beginnende scootmobielrijders welke recent een scootmobiel hebben aangeschaft of voor mensen die om welke reden dan ook onzeker zijn geworden in het gebruik ervan. De cursus is gratis en de lunch wordt verzorgd. Aanmelden kan via Welzijnskwartier, telefoon 071-4033323.


Bijeenkomst bij De Brug

De Brug Midden-Nederland organiseert op maandag 14 mei 2018 een thema avond over 'Loslaten' voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De avond zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk.

Er zal worden gesproken door Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug Midden-Nederland. Het loslaten van de verslaving van uw kind of partner is noodzakelijk maar makkelijker gezegd dan gedaan. Wat maakt dit zo lastig en hoe kunt u leren dit toch te doen? Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum Hoornespassage. U dient zich van te voren op te geven bij De Brug, telefoon 071-4033733 of via info@debrughelpt.nl Nadere info over De Brug Midden-Nederland vindt u op www.debrughelpt.nl.


Filmavond in Dorpshuis

De laatste filmavond van het voorjaarsprogramma komt er al weer aan. Op 30 mei om 19.30 uur staat in het Dorpshuis Valkenburg een film op het programma, gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van schrijfster Griet Op de Beeck.

Een film als een klein kunstwerkje, dat je optilt en meeneemt, om je vervolgens te laten vallen. Het verhaal staat open voor ieders eigen beleving. Aangrijpend, persoonlijk en ontzettend knap gemaakt. Iedereen is van harte welkom op woensdagavond 30 mei om 19.30 uur in Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3).

Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl.

Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). De zaal is open vanaf 19.00 uur.