Kinderen van de Valkenburgse basisschool De Dubbelburg met Engelandvaarder Eddy Jonker. Rechts Gerdi Verbeet. | Foto: Samuel van Leeuwen
Kinderen van de Valkenburgse basisschool De Dubbelburg met Engelandvaarder Eddy Jonker. Rechts Gerdi Verbeet. | Foto: Samuel van Leeuwen Foto: pr

Avondgebed in Grote kerk

Kerk n Behoefte aan een break in de week?

Kom dan naar het avondgebed op woensdag 9 mei in de Grote Kerk. Gebed en Bijbellezing worden afgewisseld met stilte en muziek. Ook is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken.

De bijeenkomst begint om 19.15 uur en rond 19.45 uur is het afgelopen. Voorganger is pastor Aline van der Marel.

Na afloop is zij ook beschikbaar als luisterend oor en om persoonlijk met u te bidden. Van harte welkom.


Kinderen Dubbelburg onthullen V-monument

Engelandvaarder n Eddy Jonker en kinderen van basisschool De Dubbelburg uit Valkenburg hebben afgelopen maandagochtend het V-monument onthuld in de TheaterHangaar op voormalig vliegkamp Valkenburg.

Soldaat van Oranje - De Musical bestaat zevenenhalf jaar. Ter gelegenheid van dat jubileum werd het V-monument onthuld, dat een verzameling herinneringen herbergt in een transparante driedimensionale V, ontworpen om die herinneringen levend te houden. Niet alleen door de geschiedenis van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden door te vertellen, maar juist ook die van andere Nederlanders die de Tweede Wereldoorlog meemaakten.

Soldaat van Oranje - De Musical heeft het Nederlandse publiek gevraagd om een voorwerp met een persoonlijk verhaal, dat herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, te doneren voor dit monument. Naast de historische voorwerpen die in de V tentoongesteld worden, zijn alle inzendingen digitaal vastgelegd en toegelicht via een digitale zuil en online op soldaatvanoranje.nl/v-monument.

Voorafgaande sprak voorzitter Gerdi Verbeet van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in aanwezigheid van bezoekers, waaronder donateurs van de voorwerpen. De V - bekend van het beeldmerk van de musical - staat behalve voor Victorie, ook voor Vriendschap, Vrede, Vijand, Verraad, Verliefd, Verzet, Vrijheid, Vlucht, Veiligheid, zelfs voor Vliegveld Valkenburg en voor zoveel meer.