De broers Bastiaan en Tom van Ommen hebben hun eerste EP gepresenteerd. | Foto: pr.
De broers Bastiaan en Tom van Ommen hebben hun eerste EP gepresenteerd. | Foto: pr. Foto: pr

Muzikale broers Van Ommen presenteren eerste EP

n Nu ook op Spotify te horen

Muziek n Afgelopen zaterdag werd in Cheers in Voorhout de releaseparty van de eerste EP van de Rijnsburgse broers Bastiaan en Tom van Ommen (20 en 17 jaar) gehouden.

Zij vormen sinds kort, samen met mede muzikanten, de band DitZo.
Het was een geweldige avond waarin de achtergrond van de verschillende nummers werd verteld en waarin ze alles live ten gehore brachten.

paplepel

Bastiaan en Tom van Ommen doen de opleiding aan de Nederlandse Pop Academie in Utrecht. Vanaf kleins af aan maakten ze al muziek samen, maar het muziek zelf schrijven deden ze nog niet.

Wat begon als een grapje ( het nummer Fix It, wat meer komisch bedoeld was ) is uiteindelijk toch iets serieus geworden. En nu is hun eerste EP 'Road To Nowhere' te beluisteren op Spotify, Apple Music, ITunes en YouTube Hun muziek genre is country / rock.

Als ze samen schrijven is dit iets waar ze hun emoties in kwijt kunnen.

Overigens is muziek hen met de paplepel ingegeven. Vader Albert van Ommen is docerend musicus en treedt o.a. regelmatig op in opera's. Natasja Douma, moeder van de jongens, is als docente piano verbonden aan het Conservatorium in Den Haag. Zij behaalde belangrijke prijzen, is muziek en treedt op 9 juni weer op tijdens Rijnsburg Klassiek. Zij zijn heel trots op de jongens die hun hart en ziel in de muziek leggen.

De nummers op de EP zijn; the journey, big yellow star, fix it, believe, road to nowhere en the person I need to be. Op social media zijn ze te volgen als DitZo Music.

De broers zijn alweer druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers. De zomerhit komt eraan. De foto is gemaakt tijdens het optreden in Cheers.

De broers Bastiaan en Tom van Ommen hebben hun eerste EP gepresenteerd. | Foto: pr.