Vreugde                 en                 verdriet

Deze tijd, zo met feestdagen als Koningsdag, is altijd lekker druk voor de Flora Band orkesten. Spelen bij aubades, taptoes, lintjesdragers, optochten en verdere zaken. Het seizoen is echt begonnen!

Ook komende week is er weer genoeg te doen. Zo zal de Flora Brass zoals gebruikelijk op 4 mei de dodenherdenking muzikaal gaan begeleiden.

De Flora Band werkt mee aan iets nieuws, een concert georganiseerd door de Oranje Vereniging op 5 mei, Bevrijdingsdag. Omdat deze dag dit jaar op een zaterdag valt, pakt de Rijnsburgse Oranje Vereniging het groots aan; er is van alles te doen in het dorp en zo ook dus dit concert. Samen met 'Band of Liberation' en zangeres Emma Brown zal de Flora Band een avondvullend programma verzorgen.

Kaartjes voor deze avond kunt u voor €5,- kopen via de site van de Oranje Vereniging en eventueel aan de deur. Een aanrader voor wie van muziek houdt gelieerd aan de Tweede Wereldoorlog.

Lid zijn van een vereniging als de onze is leuk en gezellig. Maar hoe bijzonder onze vereniging is, werd mij weer heel duidelijk vorige week zaterdag.

Mijn schoonmoeder, ernstig ziek, was door haar kinderen al jarenlang fan van de Flora Band en ook bijzonder trots op haar zoon die lid is. De Flora Band was deze zaterdagmiddag aan het optreden bij een wedstrijd van Rijnsburgse Boys.

Wat mijn schoonmoeder niet wist, is dat de Flora Band na hun optreden doorliep naar mijn schoonouders, om daar bijzonder mooi en zeer respectvol met het hele korps, speciaal voor haar 'Blijf bij mij Heer' te spelen.

Ontroerd was ze, dat deze mannen, inclusief haar eigen zoon, speciaal voor haar kwamen spelen. Zoals u in deze krant ook kunt lezen, is mijn schoonmoeder helaas inmiddels overleden.

Maar dit waardevolle moment, dat door de slimheid van mijn schoonvader is vastgelegd op film, is voor ons allemaal een bijzondere herinnering in deze verdrietige tijd. Ik ben trots dat ik lid mag zijn van een vereniging die dit soort dingen voor een ander doet. Zo hoort het. Bedankt allemaal.

Anna Kromhout

PR manager Flora Band orkesten