Iemand voordragen voor de Lintjesregen

2019 n Vandaag heeft burgemeester Cornelis Visser 23 Koninklijke onderscheidingen uitreikt. Kent u ook iemand die een lintje verdient? Draag hem of haar dan nu voor!

Elk jaar op de dag voorafgaand aan de viering van Koningsdag vindt de jaarlijkse Lintjesregen plaats. In heel Nederland krijgen mensen in hun woonplaats een Koninklijke onderscheiding voor hun bijzondere activiteiten voor de maatschappij.

Voor wie?

Iemand die gedurende een lange periode belangeloos bijzondere verdiensten voor de samenleving verricht. Denk aan langdurig bestuurslidmaatschap of ander vrijwilligerswerk voor een kerk, organisatie of vereniging. Ook mensen die in hun werk een uitzonderlijke prestatie leveren. De verdiensten in de werkkring dienen ver uit te stijgen boven wat normaal van iemand in die functie verwacht mag worden. Daarnaast moeten de werkzaamheden binnen de hoofdfunctie een uitstraling en een bijzondere waarde voor de samenleving hebben.

Als u iemand wilt voordragen voor de Lintjesregen 2019, vult u dan het aanvraagformulier in. Dit vindt u op www.lintjes.nl. Twijfelt u of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding? Neemt u dan contact op met het secretariaat van de burgemeester.Is uw aanvraag compleet? Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met het secretariaat van de burgemeester. Het secretariaat neemt samen met u de aanvraag door. Houdt u er rekening mee dat de uiterste inleverdatum voor uw aanvraag 1 juni is.

U kunt het secretariaat van de burgemeester bellen, tel. (071) 406 5001 of mailen bestuurssecretariaat@katwijk.nl. Of kijkt u op www.lintjes.nl en op www.katwijk.nl/koninklijkeonderscheiding.