Hoe ongelukken op Hoftuinplein-Freesiastraat voorkomen?

Ingezonden n De gemeente heeft een ontwerper ingehuurd, die het Hoftuinplein moest vernieuwen en verbeteren. Er is echter niet gedacht aan de omwonenden in de Freesiastraat.

Men is zelfs vergeten om hun mening vooraf te vragen. Inspraak achteraf heeft geen nut gehad. Al het verkeer voor het Hoftuinplein, maar ook voor andere straten in het centrum gaat door deze smalle straat, waarbij aan één zijde nog geparkeerd mag worden ook. Voor de twee bewoners is het nu al een toer om met de auto achteruit de weg op te draaien en met een tweede ingang wordt het nog moeilijker en gevaarlijker.

Nu er ook parkeerplekken komen bij de oude ingang zullen er steeds opstoppingen ontstaan doordat men op de straat moet wachten bij het in-of uitparkeren. Dit is ook het geval bij de tweede ingang. Plotseling snel doorrijden naar de andere ingang zal zeker tot ongelukken leiden. Helaas moeten wij als bewoners achteruit de weg op, terwijl wij rekening moeten houden met voetgangers, fietsers, scooters en natuurlijk ook de vele auto's. Sommige hebben zoveel haast, dat de stoep wordt bereden om maar door te kunnen rijden.

De situatie wordt steeds gevaarlijker.

Wat had men dan beter moeten doen? Beter zou zijn het geheel Freesiastraat en Hoftuinplein opnieuw in te richten zodanig, dat er één groot plein ontstaat en geen Freesiastraat meer.

Natuurlijk wel zorgen, dat men niet snel door kan rijden, maar met hindernissen zoals bloembakken, zodat de auto's en vrachtwagens niet meer rechtdoor kunnen rijden. Er ontstaat nu een groot plein waarop meer auto's kunnen parkeren en de markt en kermis goed kunnen opbouwen. Natuurlijk is dan een ronding voor de ingang vanuit de Tulpenstraat noodzakelijk, net zo als de bestaande ronding van de oude ingang bij de HEMA. De lichten van de auto's schijnen dan minder in de ruiten van de huizen door deze ronding.

De milieu-afvalbakken kan men beter ondergronds op dezelfde plaats houden, omdat de bezoekers van de winkels altijd wel wat willen lossen. En omdat ze toch naar de winkels lopen is het beter bij de ingang daarvan, anders gaat men steeds apart nog eens naar de bakken rijden.

Hopelijk wil de wethouder naar deze goedkopere en veilige oplossing kijken samen met de ingehuurde ontwerper. Het is nooit te laat.

Bewoners Freesiastraat.


Nu inschrijven voor het ringsteken tijdens de Paardenmarkt

Meedoen n De Rijnsburgse Paardenmarkt wordt dit jaar gehouden op woensdag 13 juni 2018.

Vanaf kwart over twee begint het ringsteken voor rijtuigen aan de Graaf Florislaan waar ook dit jaar weer antieke en niet-antieke wagens aan deel kunnen nemen. Wilt u meer informatie of zich opgeven, neem dan contact op met Jessica de Mooij op telefoonnummer 06 1494 2892.

Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij. Om kwart over drie 's middags is er het ringsteken onder de man, georganiseerd door de Burchtruiters. Voor nadere informatie of opgeven voor deze activiteit kunt u contact opnemen met Heidi van Egmond op telefoonnummer 06 5151 9473.