Castellumpop financieel gezond

n Tijd voor een nieuw hoofdstuk

Valkenburg n Stichting Castellumpop is de financiële nood, die ontstaan was door een dramatisch slecht verlopen paardenmarkt afgelopen jaar, te boven.

Het bestuur heeft het afgelopen halfjaar op alle paarden gewed die je maar kunt bedenken, en alle paarden zijn glansrijk over de finish gekomen. Dankzij bijdragen van o.a. de wijkraad Valkenburg, Bedrijvenvereniging Valkenburg, en vele andere bedrijven, de reguliere sponsors en natuurlijk de Valkenburgse bevolking via onder meer de crowdfundingactie, is niet alleen de ergste financiële nood geledigd, ook is er een stevige slechtweerbuffer opgebouwd.

Tezamen met een uitkering van de verzekering én een evenementensubsidie van de gemeente Katwijk voor het muziekprogramma voor Mart 2018 kan Castellumpop de toekomst met heel veel vertrouwen tegemoet zien.

Het bestuur is daar heel dankbaar voor. Niet alleen voor de financiële ondersteuning die werkelijk overal vandaan kwam, maar ook voor het draagvlak dat Castellumpop heeft mogen ervaren vanuit de samenleving.

Stokje overdragen

Na een geslaagde Koningsnacht in Soos De Peuk heeft het huidige bestuur de balans opgemaakt. Nu Castellumpop er financieel goed voor staat, hebben voorzitter Arie de Vries, penningmeester John Smit en secretaris Linda Smit-van den Berg geconstateerd dat het nu écht tijd is voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Castellumpop. Al langer zijn zij op zoek naar mensen die bereid zijn in te stappen als bestuurslid, of mensen die hen structureel vol overgave willen helpen, maar de ervaring leert dat dat niet werkt wanneer daar geen deadline aan gekoppeld wordt. Daarom hebben zij besloten dat zij definitief stoppen na Koningsdag 2019.

Dat betekent dat er vanaf nu nog een jaar is waarin nieuwe bestuursleden zich kunnen melden en waarin zij meteen ingewerkt kunnen worden bij de organisatie van Mart 2018 en Koningsdag 2019. Arie, John en Linda zijn vanaf het begin, sinds 2001, actief binnen Castellumpop, waarbij Arie en John vrijwel al die tijd ook bestuurslid zijn geweest. Linda is 'pas' 11 jaar secretaris, maar leverde voor die tijd ook al bijdragen aan de organisatie als vrijwilliger. Kortom: tijd voor een frisse wind en nieuwe ideeën.

Kandidaten kunnen zich melden bij Linda Smit-van den Berg, info@castellumpop.nl of bel 06-51333662. Omdat het bestuur het belangrijk vindt dat Castellumpop zorgvuldig wordt overgedragen, is er een handboek in de maak. Men hoopt dat de vrijwilligers, die zich tot nu toe hebben ingezet voor Castellumpop, dat ook zullen blijven doen onder de vlag van een nieuw bestuur.