Jeffrey Jongeneelen kon het verschil niet maken tegen Fc Lisse. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

FC Lisse moest en Rijnsburgse Boys niet.......

n Rbb nog zicht op vierde plek eindranglijst

Voetbal n Een Bollenderby met geschiedenis. De huidige spelers van Rijnsburgse Boys hadden hun geschiedenisboekjes er wellicht niet op na geslagen, maar er ligt natuurlijk een flink stuk historie rond de wedstrijd FC Lisse-Rijnsburgse Boys.

Sponsors en supporters ontmoeten vrienden en bekenden langs de lijn. Ook zaterdag was het geen straf om naar sportpark Ter Specke af te reizen. De omliggende bloemenvelden geurden en kleurden. Het lijkt wel of de KNVB deze wedstrijd telkens bewust programmeert in het voorjaar.

FC Lisse had een paar dagen eerder drie belangrijke punten gescoord in de strijd om weg te blijven uit de onderste regionen. De mannen van Mulders waren dus gewaarschuwd en hoewel FC Lisse trainer Robbert de Ruiter enige personele problemen kende, was hij er toch in geslaagd een elftal op te stellen dat er vanaf minuut een in kleunde. Vooral de jeugdige Enthoven en Adouch speelden een puike wedstrijd. Rijnsburgse Boys dat graag speelt tegen een aanvallend spelende tegenstander kon tegen het FC Lisse van afgelopen zaterdag, zeker in de eerste helft, geen vuist maken. Sterker nog, de Uien werden op alle fronten afgetroefd. Een 3-0 ruststand was het gevolg. Mooi natuurlijk voor de Lissenaren, maar voor de talrijk meegereisde Rijnsburg supporters een flinke teleurstelling.

Het missen van topscorer Joël Tillema (knieblessure) mocht geen excuus zijn. De elf door Mulders opgestelde spelers hebben naam en faam, alleen was daar in het eerste bedrijf weinig van te zien. Er was totaal geen beleving, er waren glijpartijen en het meest opvallende was misschien wel dat het aan strijdvaardigheid ontbrak. Nadat de 3-0 (mooie vrije trap van de absolute uitblinker Martin van Eeuwijk) op het bord verscheen zagen de Rijnsburgse supporters hun geest al dwalen.

Na doelpunten in de eerste helft van Van der Putten, Buimer en Van Eeuwijk, vond De Ruiter het belangrijk de voorsprong te koesteren en met wat meer spelers ´achter de bal´ te blijven. Het gaf de Rijnsburgers de gelegenheid om de stand een iets prettiger aanzien te geven. Carlos Opoku (uit een penalty) en Donny van Ooijen (in de laatste seconden) scoorden de eretreffers.

Afscheid

Pieter Mulders zal ongetwijfeld met opgeheven hoofd afscheid willen nemen bij de club waarbij hij twee seizoenen actief was. Theoretisch kan dit met een vierde plek op de eindranglijst. In de resterende vier wedstrijden goede resultaten boeken is dus het devies. Te beginnen a.s. zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Achilles ´29. Misschien kan er ook nog worden gewerkt aan het teleurstellende doelsaldo van -10.