De mogelijkheid voor een gedicht aan de muur in Hof van Rijnsburg is al ingetekend. | Illustratie: KVDK architecten
De mogelijkheid voor een gedicht aan de muur in Hof van Rijnsburg is al ingetekend. | Illustratie: KVDK architecten Foto: pr

Project Hof van Rijnsburg kan eindelijk beginnen

bouw n Ondanks op- en aanmerkingen over parkeren, een gedicht op een gevel, en wel of niet voldoende zonlicht, is de gemeenteraad vorige week donderdag unaniem akkoord gegaan met het bestemmingsplan Hof van Rijnsburg.


Het project Hof van Rijnsburg komt aan de Oegstgeesterweg en de Tramstraat, vlakbij het centrum. Ouwehand Bouw gaat daar, op de locatie van het voormalig garagebedrijf en tankstation Dijksman 86 appartementen, 1 eengezinswoning en een parkeergarage bouwen. De appartementen zijn verdeeld in 51 koop- en 35 huurappartementen, waarvan minimaal 24 zorgappartementen. Daar wordt al lang over gesproken en alle partijen zijn blij, dat er nu eindelijk iets gaat gebeuren aan 'dat vervallen gebied', zoals Jan de Vreugd van de SGP het noemde. Maar nog niet alle zorgen zijn weggenomen. De raad dringt er bij wethouder Klaas Jan van der Bent de krappe parkeersituatie nog eens goed te bekijken. Geert Diemer van GemeenteBelangen vindt dat niet zo nodig. 'We willen toe naar meer autoluw. Misschien moet je de parkeernorm in een centrum wel verlagen.'

Historie

Daar is de wethouder het niet mee eens. 'Parkeren was een lastige opgave, maar het is fraai opgelost.' Diemer hoopt wel, dat er in het bouwplan een herinnering komt aan de historie, omdat het project dicht bij de oude abdij wordt gebouwd. 'Dat hoeft niet echt een gedicht op een gevel te zijn', aldus Diemer. Hij krijgt steun van CDA en SGP. Ook Hart Voor Katwijk en KiesKatwijk zien een historische verwijzing wel zitten en waarom zou dat niet met een gedicht kunnen. 'Of het nu een gedicht, een witte pilaar of een andere optie is, er is een bereidwillig oor bij de projectontwikkelaar', weet wethouder Van der Bent. Nelly Smits (PvdA) spreekt haar zorg uit over het gebrek aan zonlicht bij enkele bestaande huizen. 'Gaat er lager gebouwd worden?' Volgens de wethouder is dat waarschijnlijk zo. Smits: 'U zegt steeds waarschijnlijk, terwijl ik naar zekerheid zoek'. Waarop de wethouder antwoordt: 'De zekerheid zit in het bestemmingsplan en de waarschijnlijkheid in de uitvoering'.


Koningsdag in aantocht

n Vrijmarkt, pubquiz en meer

feest n Het is april, dat betekent dat Oranje Vereniging Rijnsburg alweer op volle toeren draait voor Koningsdag.

Dit jaar organiseren we op de avond voor Koningsdag, donderdag 26 april, voor het eerst de Oranje Boven Pubquiz. Weet u alles over het Koningshuis, Nederlandstalige muziek, Vaderlandse geschiedenis enzovoort? Dan bent u op deze gezellige avond in De Burgt aan het juiste adres! Deelnemen kan in een team tussen 2 en 6 personen. Aanmelden kan op de avond zelf vanaf 19.30 uur. Maar let op: vol=vol. We spelen 5 rondes met vragen en tussendoor is er gelegenheid voor het nuttigen van een hapje en drankje. Deze kunt u betalen met de OVR munt (pinnen is mogelijk). Tussen de rondes door wordt er live muziek gespeeld. Meedoen kost € 2.00, hiervoor krijgt u tijdens de avond ook nog wat lekkers te eten. Kortom dit mag u niet missen. De zaal is open vanaf 19.30 uur, om 20.00 uur start de Oranje Boven Pubquiz.

Vrijmarkt

Op Koningsdag 27 april zal er zoals altijd een vrijmarkt zijn. Natuurlijk kunt u op een kleedje gaan zitten, maar u kunt ook een marktkraam huren. De kosten voor de marktkraam bedragen € 15.00. Aanmelden kan via de website van OV Rijnsburg, of na 19.00 uur bellen met W. Heemskerk: telefoon 4022730, om een kraam te huren. De vrijmarkt vindt plaats in de Kerkstraat vanaf kruising Abdijlaan, Graaf Florislaan tot aan kruising Abdijlaan en Abdijlaan tussen Graaf Florislaan en Kerkstraat.
Dus hebt u de zolder net opgeruimd, of ziet u er tegenop om te gaan beginnen met de grote schoonmaak. Dit is uw kans, want met alles waar u niets meer mee doet, maakt u een ander weer blij. Vorig jaar waren er niet alleen kinderen die hun spullen verkochten, maar ook vele volwassenen die hun kans grepen.

Natuurlijk is er weer Vrijmarkt op Koningsdag. | Foto: PR