Judith van der Meer en de kinderen hebben vijf dagen aan het project gewerkt. | Foto: PR
Judith van der Meer en de kinderen hebben vijf dagen aan het project gewerkt. | Foto: PR Foto:

Kunst op het schoolplein van de Dubbelburg

n Schuur wordt kunstwerk

kunst n Als u in Rijnsburg woont kan het bijna niet anders dan dat het u al is opgevallen: de schuur op het onderbouwplein van OBS de Dubbelburg is omgetoverd in een waar kunstwerk!

Vijf dagen lang heeft kunstenares Judith van der Meer (www.judithmuurschilderingen.nl/) hard gewerkt aan dit bijzondere project waarbij de leerlingen zelf ideeën mochten aanleveren voor wat zij graag zouden zien op de schuur.

Opknapbeurt

Tijdens de NL Doet dag van afgelopen 10 maart was er door een groep vrijwilligers al een begin gemaakt met de opknapbeurt van het onderbouwplein, daarna is ook de zandbak nog verwijderd en dat gedeelte is weer netjes bestraat. Als laatste was het nu tijd voor de kers op de taart, een muurschildering op de gehele schuur, om het plein een geheel nieuwe aanblik te geven. En dat is zeker gelukt! Judith van der Meer: "Het was een heel leuk project om aan te werken en ik kon ook echt wat met de aangeleverde ideeën. Het was erg afwisselend, met vier verschillende kanten met allemaal een ander uitgangspunt. Om deze allemaal met elkaar te verbinden was wel een uitdaging, maar dat heb ik wel geprobeerd door de letters die uit het boek vallen ook de hoek om te schilderen én met een slinger die doorloopt van de ene naar de andere muur." De reacties van zowel leerkrachten, als ouders en leerlingen zijn enorm positief. De jongere leerlingen lijken vooral te kunnen wegdromen bij de zijde met de spelende kinderen, bij de oudere kids is het kind met het tablet favoriet. Er is voor iedereen dus wel iets leuks te vinden in de nieuwe muurschildering. Nieuwsgierig geworden? Loop gezellig langs de Nassaulaan 1 in Rijnsburg en bewonder het met uw eigen ogen!

Judith van der Meer en de kinderen hebben vijf dagen aan het project gewerkt. | Foto: PR