Afbeelding
Foto: PR

Competitie Rijnsburgse Bridgeclub

Kaarten n De vijfde en laatste competitieronde van de bridgeclub is eerder deze maand begonnen.

Er wordt elke dinsdagavond gespeeld in de Burgt. Hierbij de uitslag van de vierde competitieronde in de A-lijn: 1. Wineke Kemeling & Jose Mudde 54,57%, 2. Cees de Mooy & Jos Schilder 54,24% en 3. Irene Coopmans & Adrie Plugge 54,18%. Het was een spannende finale waarin het aankwam op de cijfertjes achter de komma. De drie hoogst scorende paren in de B-lijn zijn: Jan van Nieuwkoop & Rob Weltak 57,26%, 2. Corrie Bekooy & Marijke Mulder 55,01% en 3. Marry Langerak & Ria Stuifzand 52,29%. Deze laatste drie paren zijn gepromoveerd naar de A-lijn. De website is te vinden onder Nederlandse Bridge Bond, afdeling Rijnsburg (clubnummer 9014). Er zijn regelmatig invallers nodig. Aanmelden kan bij Rina Bijleveld: rinabijleveld@gmail.com of telefoon 071-4022346.


Goud voor turnster DWS

turnen n Zaterdag 14 april was het de beurt aan Sanne, jeugd 1 D2, om te schitteren op de districtswedstrijden.

We begonnen bij de sprong. Overslag over de kast met een plankoline, welke super netjes ging helemaal tot stand. Het tweede toestel was brug, dit is één van de favoriete toestellen van Sanne en dat was te zien. Super hoge zwaaien, geen stoppen en een mooie afsprong. De oefening werd beloond met een 13,8 wat de vierde plaats opleverde op dit toestel. Na de brug volgende de balk. Hier was Sanne wel een beetje zenuwachtig over, maar deze oefening ging ook heel vloeiend, met een super nette handstand. Het laatste toestel was mat. Sanne had keihard geoefend op de flick-flack maar tijdens het inturnen hebben we besloten om op deze wedstrijden toch voor zekerheid te gaan en netjes een radslag arabier te turnen.
Een week later, 21 april mocht onze senior Anne-Bo aantreden in de 5e divisie. Het doel was om te promoveren naar de 4e divisie. Hiervoor moest ze gemiddeld op elk toestel een 10,5 halen. Het eerste toestel was sprong, een handstand overslag over de pegasus. Tijdens het inturnen lukte elke keer net het afduwen niet goed genoeg of een stapje tijdens de landing. Maar Anne-Bo had de perfecte overslag bewaard voor de wedstrijd. Deze sprongen werden beloond met een 10,7. Tweede toestel was brug, een favoriet onderdeel. Keurige kippen, hoge zwaaien en een salto af met een perfecte landing. Ze behaalde de eerste plaats en selecteerde zich gelijk voor de finale op dit toestel. Daarna door naar de balk. Deze oefening heeft een lastig afsprong namelijk bruggetje, direct gevolgd door salto af. Tijdens het inturnen ging deze combinatie goed, helaas verliep het tijdens de wedstrijd niet helemaal volgens plan. Ondanks 1 val behaalde Anne-Bo een 9,4. Laatste onderdeel van die dag was vloer, heerlijk om mee af te sluiten. Swingen en springen op je eigen gekozen nummer. De sprongen in deze oefening werden 'gestickt' en leverde een 12,150 op, wat de eerste plaats op dit toestel betekende.