Vreugde bij RBB tegen TEC na de 1-0 van Joel Tillema | Foto: Hans Heemskerk
Vreugde bij RBB tegen TEC na de 1-0 van Joel Tillema | Foto: Hans Heemskerk Foto:

Richard van Nieuwkoop houdt weer de nul in een thuiswedstrijd

voetbal n Zonder zijn teamgenoten tekort te doen was Rijnsburgse Boys doelman Richard van Nieuwkoop het goudhaantje na afloop van de wedstrijd tegen TEC. Voor de derde achtereenvolgende thuiswedstrijd hield de terechte ´man of the match´ zijn doel schoon. Complimenten alom, niet in het minst van trainer Pieter Mulders die zich ook zeer content toonde dat zijn ploeg niets had weggegeven.

Over zijn eigen toekomst kon Mulders nog niet veel zeggen. Hij is wel in gesprek (geweest) met een aantal clubs, maar tot op heden heeft dit nog niets concreets opgeleverd. In elk geval toont Mulders zijn professionaliteit Rijnsburgse Boys op een waardige manier aan de eindstreep van het competitiejaar 2017-2018 te brengen. Mocht de top zes worden bereikt, en dat zou zomaar kunnen, dan heeft Mulders een fraaie prestatie geleverd. Promoveren en een plek in de top van de tweede divisie zijn resultaten om trots op te zijn. Het is echter nog niet zover. Er staan nog vijf mooie wedstrijden op het programma, waarvan twee thuis. Juist de thuiswedstrijden gaan de laatste tijd wel lekker. Drie 2-0 overwinningen op rij, het kan slechter.
Zaterdag op een zonovergoten Middelmors werd TEC aan de zegekar gebonden. De club uit Tiel verkeert in de onderste regionen en zal de nacompetitie willen ontlopen. Tegen Rijnsburgse Boys diende zich een aantal kansen aan, maar Van Nieuwkoop was tot drie keer toe op zijn post. Ook de achterhoede waarin Carlos Opuku weer was opgenomen fungeerde naar behoren. Masies Artien was verhuist naar de plek van de geblesseerde Roderick Gielisse, verder achterin de vertrouwde gezichten van Jordy Strooker en Gino Demon. Laatstgenoemde, in de winterstop overgekomen van Jong FC Utrecht, speelt onopvallend, opvallend goed. Ook lijkt het er met het gekozen 4-4-2 systeem wat meer rust in de ploeg gekomen. Tegen TEC mocht Donny van Oijen weer een starten. Samen met Jeffrey Jongeneelen een erkend aanvalsduo. Ook zaterdag was het bij vlagen genieten met deze twee spelers. Na wat inleidende beschietingen was het in de zesde minuut Joël Tillema die fraai van afstand de openingstreffer voor zijn rekening nam. Jongeneelen was de aangever.
In de rust werden de toeschouwers getrakteerd met een optreden van de Flora Band en in de tweede helft aanvankelijk nog niet door meer Rijnsburgse doelpunten. Het bleef spannend tot de laatste minuut. TEC kreeg mogelijkheden, ´DJ` van den Oever verscheen alleen voor TEC doelman Van der Sman en Tillema maakte een prachtige omhaal, de bal ging helaas net naast. De bevrijdende treffer kwam pas ver in de extra tijd. Op aangeven van Strooker scoorde Serbony de bevrijdende treffer.

Zaterdag de altijd leuke en spannende strijd tegen FC Lisse. Aanvang 14.30 uur op Sportpark Ter Specke