Afbeelding
Foto: pr

Vrijwilligers VVN Katwijk in het zonnetje gezet

Verrassing n Vorige week ontving de Rijnsburgse Hannie Mulder uit handen van burgemeester Cornelis Visser een oorkonde en speld van Veilig Verkeer Nederland.

Na bijna twintig jaar voorzitter geweest te zijn van VVN Afdeling Katwijk, legt Mulder deze functie neer. Wel blijft ze actief betrokken bij de vereniging.

Ook Paul van Houwelingen en Pieter en Ria de Vreugd ontvingen een oorkonde en speld, omdat zij al drieëntwintig keer betrokken zijn geweest bij het praktische verkeersexamen voor de basisscholen in de gemeente Katwijk.

Dank

In zijn toespraak haalde de burgemeester ook aan wat ze nog meer aan werkzaamheden voor VVN Katwijk als vrijwilligers hebben verricht, alles met het oog op het verkeersveilig(er) maken van Katwijk. Van de gemeente kregen ze ook nog een prachtig boeket en een attentie aangeboden door Visser.

Gerard Bol van het bestuur van VVN Katwijk sprak ook nog Margreeth van der Kwaak en Dirk van Duijn toe. De Rijnsburgse Van der Kwaak coördineert al zo'n tien jaar in haar dorp de praktische verkeersexamens, de jaarlijkse dode hoek-les en de fietsverlichtingscontrole samen met vele vrijwilligers vanuit de basisscholen. Van Duijn is de 'bordjesman'. Elk jaar zorgt hij dat de aanwijsbordjes voor de fietsroute bij het verkeersexamen goed hangen en… blijven hangen. Dan is hij er ook jaarlijks bij de start bij om met een knipoog de kinderen gerust te stellen en te laten starten. Beiden ontvingen hiervoor als dank van VVN Katwijk ook een boeket bloemen. | Foto: pr.