Afbeelding
Foto: pr

Koninklijke Wortel Drip Taart

Ine n Paauw-van der Plas was een van de deelnemers van Heel Holland Bakt 2017. In deze rubriek deelt ze een van haar recepten.

Speciaal voor Koningsdag bedacht ik deze 'Oranje' taart. Naast de klassieke Tompouce van de bakker, is deze een feestje op de koffie tafel wanneer het feest van de Koning los barst.

Gebruik het recept om er cupcakes van te bakken, leuk om op de kindermarkt te verkopen.

Ik heb met mijn dochter ontelbare cupcakes verkocht in 'Laura's hoekje' een schattig klein kraampje waar we ook limo aan de man brachten. Toen zat het bakken er bij ons al goed in…

Wortelcake

Benodigdheden: 2 springvormen; diameter 20cm, verwarm de oven voor op 180 graden. 4 eieren, 250gr zonnebloemolie, 2 thl vanille axtract, 250 gr licht bruine basterd suiker, 300gr bloem, 2 thl bakpoeder, 1 thl baksoda, ½ thl zout, 2 thl kaneel, 1 thl nootmuskaat, 1 thl gember, ½ thl kruidnagel, 400gr fijn geraspte wortel, 125 gr grof gehakte walnoten.

Garder de eieren, vanille, suiker en olie door elkaar, spatel hier de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en specerijen door. Voeg de wortel en noten toe en spatel tot een mooi beslag. Verdeel het beslag over de twee ingevette springvormen en bak deze in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar. Let op, de cake blijft vochtig van binnen. Laat de cakes afkoelen op een rooster.Maak tijdens het afkoelen de vanille cream cheese frosting.

Cream Cheese Frosting

Benodigdheden: 200gr roomboter, 300gr mascarpone, 1 thl vanilla extract, 200gr poedersuiker. Klop de boter met een mixer in twee minuten flink op tot deze licht van kleur is. Roer hier met een houten lepel de mascarpone en vanille extract door. Spatel als laatst de poedersuiker door de crème tot deze glad is.

Voor de Orange Curd met Rozemarijn staat het recept op mijn website! www.inepaauw.nl/recepten

Spuit een randje frosting, met een spuitzakje een 'dammetje' rond 1 van de cakes. Vul deze 'holte' op met 2/3de van de OrangeCurd. Leg de tweede cake hierop en smeer het geheel af met de rest van de frosting. Drapeer de rest van de curd op de taart en laat kleine beetjes van de zijkanten af 'drippen'.

Fijne Koningsdag!

INE bakt taart op bestelling en verzorgt een HighTea of een Diner. Voor meer informatie zie: www.inepaauw.nl.

Afbeelding