Gerco de Mooij: 'De bloemensector verandert; wij passen ons aan'. | Foto: pr.
Gerco de Mooij: 'De bloemensector verandert; wij passen ons aan'. | Foto: pr. Foto: pr

Veel enthousiasme Kleine Duinvallei

trekpleister n Het is te merken dat men toch wel nieuwsgierig is over hoe het gebied tussen de woonwijk Zanderij en de N206 - beter bekend als de Duinvallei - eruit gaat zien. Degenen die een en ander in de media hebben gevolgd weten in grote lijnen wat er gebeuren gaat maar inmiddels is de belangstelling vrij breed geworden.

Door Piet van Kampen

Vorige week woensdag was het 'open huis' op de overwegend nog kale vlakte. Wethouder Klaas Jan van der Bent sprak de aanwezigen toe waarna hij het lint doorknipte. De wethouder ging even terug in de tijd om uit te leggen hoe het project tot stand is gekomen. Burgers, bedrijven en instellingen konden initiatieven indienen en na selectie door een speciaal team bleven er negen gegadigden over. Aangevuld met de speeltuin die momenteel nog aan de Zilverschoon ligt maar naar Duinvallei verplaatst wordt, komt dit neer op tien diverse projecten die er een bijzonder gebied van gaan maken voor de komende tien jaar. Een duurzaam fietspad dat de woonwijk met de Baron van Wassenaarlaan verbindt ligt er inmiddels al. 'Mooi dat er zoveel belangstelling is en de mensen uit de wijk zich bij dit project betrokken voelen' genoot Van der Bent zichtbaar van de reuring op het terrein waar toekomstige exploitanten informatie verstrekten.

Complimenten

Opa Gerard van Dijk uit Lisse was op bezoek bij de familie in de Zanderij en met een kleinzoon ter plaatse. 'Waar komt de speeltuin opa?' vroeg de dreumes zich af. Opa wist dat nog niet maar was vol lof over dit project. 'Een mooi voorbeeld van inspraak en initiatieven van de bevolking. Ik heb het eerste boompje zien planten'.

Mevrouw Berkhey toonde als zo velen belangstelling voor het tiny house, de duurzame miniwoning. 'Als ik alleen zou zijn zou ik er best wel in willen wonen' was haar reactie na het inkijkje. Stadsboerin Anita Geerlings was content met de belangstelling en sommige mensen hadden al boompjes en plantjes voor haar project gebracht. Imker Roodbergen genoot ook van de bezoekers die veel informatie over bijen wilden inwinnen. Bij de Kleine Duinvallei waren al 137 inschrijvingen binnen gekomen om mee te doen. | Foto: PvK.

Veel belangstelling was er voor het tiny house in de Duinvallei. | Foto: Piet van Kampen