Bevrijdingsconcert 5 mei

Oranje n Vereniging Rijnsburg. Net zoals de hele dag grootser is opgezet dan andere jaren zal ook het Bevrijdingsconcert groots zijn.

Deze avond zullen in de Immanuëlkerk in Rijnsburg voor u aantreden, Band of Liberation en de Floraband.

Band of Liberation is ontstaan in 2000, het jaar waarin Nederland 55 jaar vrijheid vierde. De vraag was aan het Marchingband Management of zij een bijzondere band wilde oprichten, deze band zou gestoken zijn in geallieerde uniformen uit de Tweede Wereldoorlog en moest muziek spelen uit diezelfde periode. De bedoeling was dat de Band of Liberation een eenmalig optreden zou verzorgen tijdens de Internationale Rijntaptoe, in 2000, in het kader van de bevrijding. Echter door het grote succes van het optreden en de sfeer bij de repetities, gingen er stemmen op om de Band of Liberation een volwaardig bestaan te geven. En zie, anno 2018 bestaan ze nog steeds. Het repertoire is inmiddels flink uitgebreid en bestaat niet alleen uit oude marsmuziek. Alle muziek die ze spelen is in de stijl van de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Band of Liberation staat onder leiding van majoor J.C. Dubbelaar en kapitein S. Dubbelaar.

Floraband bestaat dit jaar 50 jaar. Op 1 augustus 1968 is de band opgericht. Al jaren een graag gezien gast tijdens vele taptoes in Nederland, maar zeker ook over de grens. Vorig jaar werd de Floraband wereldkampioen op het internationale Wereld Muziek Concours in Kerkrade, met de show 'Britain's Best'. Een geweldige prestatie waar heel Rijnsburg nog steeds trots op is.
Naast al deze optredens prijzen we ons gelukkig dat de Floraband ook regelmatig in Rijnsburg is te zien en te horen. Zowel de Floraband, de Flora Brass Band en de Jong Flora Band zijn graag geziene gasten bij alle activiteiten die Oranje Vereniging Rijnsburg organiseert. De Floraband zal op 5 mei onder leiding van Gerben Kralt staan.

Op 5 mei zullen beide bands diverse muziekstukken gelieerd aan de Tweede Wereldoorlog ten gehore brengen. Een greep uit het aanbod van deze avond, When Thunder Calls, Hymn for the Fallen, Going Home, Hallelujah en nog veel meer. Naast beide bands zal zangeres Emma Brown haar medewerking verlenen aan deze avond. Ook kunt u zelf meezingen met een bekende medley.
De kosten voor een kaartje zijn € 5.00. U kunt deze nu al kopen via www.ovrijnsburg.nl/aanmelden. Ook aan de deur zullen nog kaarten te koop zijn, maar op=op. Het concert begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 18.45 uur. Wij hopen dat we u nieuwsgierig hebben gemaakt en dat u op 5 mei aanwezig zal zijn.


Spullen gezocht voor Zomermarkt

inleveren n Voor de Zomermarkt die op zaterdag 2 juni 2018 zal plaatsvinden op het schoolplein van de Wilhelminaschool tussen 10.00 en 14.00 uur, is de commissie op zoek naar boeken, platen en cd´s.

Heeft u nog andere spullen staan, nieuw van enige waarde? Ook die mag u bij ons inleveren! Het inleveren van de spullen kan elke zaterdag van 14 april tot en met 26 mei, tussen 10 en 11 uur bij de garagebox aan de Hofstraat in Rijnsburg. De garagebox ligt tegenover Hofstraat 1A. De garage staat open, een commissielid is aanwezig, u kunt hen niet missen.

Wilt u op een andere manier een bijdrage leveren aan de Zomermarkt, door bijvoorbeeld te helpen achter een kraam, op het terras of door cake of boterkoek te bakken?

De organisatie kan alle hulp gebruiken. U kunt hen bereiken via de mail: Zomermarktrijnsburg@gmail.com.


Schaatsseizoen RIJC afgesloten

Sluitingsavond n De uitreiking van de cups, medailles, bloemen, PR bokalen en het verkopen van de obligaties voor de toekomstige 333 meterbaan vormden de hoogtepunten van de sluitingsavond voor de pupillen, C en B junioren.

Na de Chinese maaltijd, die ter ere voor alle vrijwilligers van het afgelopen schaatsseizoen werd gehouden opende voorzitter Jan Pieter Tensen het IJsgala, waarbij hij met name een warm applaus vroeg voor alle schaatsers, die weer voor prachtige resultaten hadden gezorgd. Alle cupwinnaars werden gehuldigd door cup organisator Henk de Mooij en trainer Peter Paauw. Voorzitter Henk van der Meij overhandigde de deelnemers van de natuurijswedstrijden hun gouden medaille. Vol trots vertelde hij, dat de RIJC één van de weinige ijsclubs waren geweest, die wedstrijden op natuurijs hadden gehouden. Daarna ontving Renee Jongejan de gouden duim als aanmoedigingsprijs. Nadat de spannende ontknoping van het PR klassement bekend was gemaakt deelde sponsor Bas van der Krogt de Woodzkozijnen PR bokalen uit aan Anna de Rover (10 pr's), Thijmen van der Krogt en Wouter van Tilburg (9 pr's). De 217 pr's (één minder dan vorig jaar) worden weer omgezet in euroknaken. Bas beloofde onder luid applaus, dat hij volgend jaar wederom sponsor zal zijn.

Toekomst

Het vernieuwde en ambitieuze trainingsprogramma in samenwerking van Voorwaarts werd bekend gemaakt. De trainingen beginnen dit jaar een maand eerder en wel vanaf 16 april. Ook werden er maten opgenomen voor de aanschaf voor nieuwe loop en eventueel nieuwe wielrenkleding. John Schouten gaf informatie over het spectaculaire Sleep Inn weekend, dat op 7 en 8 september wordt gehouden op de Stayokay te Noordwijkerhout. Tenslotte hield Jan Pieter Tensen een vurig pleidooi voor de toekomstige 333 meterbaan, die hopelijk in 2020 moet worden gerealiseerd. 'Voor 1 oktober moeten de colleges van alle betrokken regionale gemeenten het groen licht hebben gegeven voor de 1.8 miljoen euro. Er is al een verzoek naar de informateur van de Katwijkse Gemeenteraad gegaan', aldus Tensen. De resterende 1.4 miljoen euro moet worden opgebracht door de 22 regionale ijsclubs en hun aanhang. Het is nu of nooit voor de toekomst van het schaatsen in Katwijk en de regio. De verkoop van obligaties, (333.33 euro per stuk) is één van die acties. Spontaan werden er al 11 obligaties afgenomen en volgden nog wat toezeggingen. Een waardig slot van een geslaagde sluitingsavond.